Ρωσία και Κίνα ολοκλήρωσαν την πρώτη μεγάλη γέφυρα-αυτοκινητόδρομο στην Απω Ανατολή

Freepen.gr - Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της γέφυρας πάνω από τον ποταμό Amur για τη σύνδεση της Ρωσίας και της γειτονικής Κίνας στην Άπω Ανατολή. Ο ιστορικός δρόμος είναι ο πρώτος του είδους του μεταξύ των δύο κρατών και έχει ως στόχο να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς.

Όπως αναφέρει το RT, η νέα γέφυρα συνδέει τις πόλεις Heihe στη βόρεια Κίνα και τη μακρινή ανατολική πόλη του Blagoveshchensk της Ρωσίας που βρίσκεται στις απέναντι όχθες του ποταμού Amur, επίσης γνωστή ως Heilongjiang στους Κινέζους. Η γέφυρα έχει μήκος πάνω από 1 χιλιόμετρο και είναι μέρος ενός σημαντικού έργου αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων 19,9 χιλιομέτρων.Το φιλόδοξο έργο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και τα δύο τμήματα της μαζικής καλωδιακής γέφυρας συνδέθηκαν στα τέλη Μαΐου. Το νέο ορόσημο επετεύχθη την Παρασκευή, όταν οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των κατασκευαστικών έργων ανοίγοντας το δρόμο για τη λειτουργία της γέφυρας που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.

"Η γέφυρα έχει στρατηγική σημασία για εμάς. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προοπτική για την περιοχή μας", δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Amur, Βασίλι Ορλόφ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου.

Οι σκληρές καιρικές συνθήκες της ψυχρής περιοχής παρεμποδίζουν το διασυνοριακό εμπόριο εδώ και χρόνια, αλλά το φιλόδοξο σχέδιο αναμένεταιι να λύσει αυτό το πρόβλημα. Μετά την έναρξη της λειτουργίας της νέας διαδρομής, ο όγκος του φορτίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 8 φορές σε 4 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Κοζλόφ, τον Ρώσο Υπουργό Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής.


Η νέα γέφυρα εκτιμάται επίσης ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό, αυξάνοντας την ροή τουριστών από την Κίνα σε 2 εκατομμύρια. Ωστόσο, αρχικά οι τουρίστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο, καθώς θα είναι διαθέσιμος μόνο σε φορτηγά. Θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος και έξι μήνες για να χτιστεί ένα σημείο διέλευσης το οποίο θα επιτρέπει τη μεταφορά επιβατών, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών λεωφορείων.


Ωστόσο, οι τουρίστες θα μπορούσαν να έχουν μια ακόμη πιο βολική και φθηνή επιλογή να διασχίσουν τον ποταμό καθώς η Ρωσία κατασκευάζει επίσης μια καλωδιωτή γέφυρα στον Amur.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.