Τι κάνεις για να πείσεις τους κατοίκους μιας χώρας ότι η πατρίδα τους είναι κοινόχρηστος χώρος

Για να μπορέσεις να πείσεις τους κατοίκους μιας χώρας ότι η πατρίδα τους είναι χώρος, τι κάνεις; Πρώτο βήμα, ξεκινάς την εθνική αποδόμηση. Προοδευτικοί κατ' όνομα, υποστηρικτές ξένων εθνικισμών στην πραγματικότητα, αρχίζουν να αμφισβητούν την ιστορία σου για να δικαιώσουν ξένους εθνικισμούς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Πχ τι δουλειά είχαμε στη Μικρά Ασία; Τόσα εγκλήματα έκανε ο ελληνικός στρατός τι να κάνουν και οι Τούρκοι! Η απάντηση φυσικά στη συγκεκριμένη ρητορική είναι εύκολη: οι ελληνικοί πληθυσμοί της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας είχαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Πρόκειται για το ίδιο δικαίωμα που οι προοδευτικοί αναγνώρισαν σε βουλγαροφρονες Σλάβους της Μακεδονίας αλλά χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν ιμπεριαλισμό και εθνικισμό την προσπάθεια των Ελλήνων της Ανατολίας να κατοχυρώσουν αυτό το δικαίωμα.

Όσο για τα εγκλήματα του ελληνικού στρατού που έγιναν, οι νεότουρκοι εξήγγειλαν την πρόθεση τους να εξολοθρεύσουν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες από το 1911, ο ελληνικός στρατός πήγε στη Σμύρνη το 1919. Αν ξεκινούσα να αναφέρω όλες τις εκφάνσεις του εθνοαποδομητισμου δε θα τελείωνα.

Η ουσία είναι άλλη και απλή. Για να σταματήσει ο λαός να θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να ελέγχει ποιοι βγαίνουν και ποιοι μπαίνουν στο σπίτι του, έπρεπε να πειστεί ότι το σπίτι δεν είναι δικό του αλλά κοινόχρηστος χώρος οπότε δεν έχει δικαίωμα στον έλεγχο της εισόδου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail