"Πρόσφυγας" που ζητούσε άσυλο στην Ελβετία προέκυψε ισλαμιστής: Το έπαιζε αρχηγός στις δομές

Freepen.gr - Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο Σαββατοκύριακο έναν μαχητή του ISIS, ο οποίος πιστεύεται ότι ζούσε στη χώρα ως αιτών άσυλο για περίπου έξι μήνες. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ισλαμιστής ζούσε στο σπίτι των αιτούντων άσυλο στη μικρή πόλη Altstätten πριν μεταφερθεί σε άλλη εγκατάσταση στο Kreuzlingen, σημειώνει η 20 Minutes.

Την εποχή που ο τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους πέρασε στο Altsätten, άλλοι αιτούντες άσυλο που ζούσαν μαζί του είπαν ότι ενεργούσε σαν να ήταν ο ηγέτης της εγκατάστασης, συχνά φωνάζοντας παραγγελίες στους συμπατριώτες του. Παρόλο που ορισμένοι από τους αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονταν για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν ο μαχητής με πέπλο πρόσφυγα που ισχυριζόταν ότι ήταν, δεν έγινε τίποτα για να τερματιστεί αυτή η συμπεριφορά.

Μόνο μετά την μεταφορά του στο Kreuzlingen, πολλοί μετανάστες δήλωσαν στις τοπικές αρχές ότι αναγνώρισαν τον άνθρωπο ως πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Λίγο αργότερα, οι αρχές τελικά πείσθηκαν μετά από την εμφάνιση μιας φωτογραφίας με τον ύποπτο που φορούσε ενδυμασία μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail