«Θα κάνουμε σουρωτήρι τον πάτο της Κύπρου μέχρι να βρούμε πετρέλαιο»

Freepen.gr - Η Τουρκία ξεκίνησε την τέταρτη γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντόνμεζ στις 23 Νοεμβρίου. Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι Ντονμέδες αποκαλούσαν τους εξισλαμισμένους εβραίους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά άλλους χαρακτηρίζονταν ως ψευδο-αποστάτες που ντύνονται σαν Τούρκοι αλλά πιστεύουν στον Ιουδαϊσμό.

"Σήμερα διεξάγουμε την τέταρτη διάνοιξη στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να τρυπάμε μέχρι να το βρούμε [πετρέλαιο]", δήλωσε ο Φατίχ Ντόνμεζ.

Οι δηλώσεις του υπουργού ήρθαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της επιτροπής σχεδιασμού και προϋπολογισμού του κοινοβουλίου.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των πολιτών του ψευδοκράτους, ο Ντόνμεζ δήλωσε: "Ο εκκινητής του παρόντος προβλήματος είναι η μακροχρόνια ασυμβίβαστη στάση της ελληνοκυπριακής διοίκησης".

Οι γεωτρήσεις της χώρας έχουν κερδίσει δυναμική μέσω τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων που έχουν εκτιμήσει μέχρι και τα 37.000 χιλιόμετρα στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να σχεδιαστούν άλλα πέντε γεωτρήσεις με τα πλοία το 2020.

Πριν από την ομιλία του, ο Ντόνμεζ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την υποθαλάσσια σύνδεση ηλεκτρικού καλωδίου και για τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Κατεχομένων.

Όπως όμως δήλωσε πρόσφατα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, η Κύπρος δεν είναι μόνη. Σωστά, είναι ολομόναχη, έτσι που τα έκανε κι αυτή και η Ελλάδα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail