Γερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό;


Άκουσα σε βραδινό τηλεοπτικό δελτίο ότι η Γερμανία έχει καταθέσει πρόταση να πάρει μερικούς «πρόσφυγες» μέχρι να κριθεί το αίτημα ασύλου τους. Το πρώτο ερώτημα είναι πόσους. Αν δεν είναι τουλάχιστον 30-40 χιλιάδες, μιλάμε για εμπαιγμό.

 
Το δεύτερο ερώτημα είναι τί θα ισχύσει για αυτούς που δε θα λάβουν άσυλο. Την απάντηση μας τη δίνει το «Δουβλίνο 3»: επιστρέφονται στη χώρα πρώτης εισόδου, δηλαδή στην Ελλάδα.

Τί γίνεται με αυτούς που θεωρούνται παράνομοι μετανάστες; Αν έχουν παραμείνει στα νησιά, θεωρητικά μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία. Αν βρίσκονται στην ενδοχώρα ή επιστρέφουν από τη Γερμανία, τότε λαμβάνουν «διοικητική απέλαση», δηλ. παίρνουν ένα χαρτί με σφραγίδα από την αστυνομία που τους ζητά εγκαταλείψουν τη χώρα μόνοι τους εντός 90 ημερών, όπερ σημαίνει μας μένουν εδώ!

Δυο οι προτάσεις:

1. Η Γερμανία αν αγαπά τόσο τους μετανάστες, να αναστείλει το «Δουβλίνο 3» και να εξετάσει απ’ ευθείας την αίτηση τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μεταχείριση τους. Αυτό προβλέπεται από το «Δουβλίνο» και η Γερμανία το έκανε το 2015.

2. Οι παράνομοι μετανάστες (τουλάχιστον αυτοί) πρέπει να φυλακίζονται για το αδίκημα της παράνομης εισόδου. Αν αλλάξουν γνώμη, θα απελευθερώνονται άμεσα, θα τους δίνεται ένα εισιτήριο και θα φεύγουν για τη χώρα τους. (Σ.σ. Το πρόβλημα δυστυχώς δεν τελειώνει εκεί, διότι συνήθως οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω...).

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρέπει να εκπεμφθούν άμεσα αποτρεπτικά μηνύματα, γιατί οι δουλέμποροι ήδη διαφημίζουν τους προορισμούς και το πρόβλημα μάλλον θα φουντώσει...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.