Η ελληνική κοινωνία να αγνοήσει την επιτροπή Αγγελοπούλου και να εορτάσει μόνη της την Επανάσταση

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.

Η επιτροπή της κυρίας Αγγελοπούλου εξελίσσεται σε μία εσωτερική υπόθεση του πολιτικού κατεστημένου. Είναι προφανές ότι τα μέλη της υποδείχθηκαν από τα κόμματα και την εθνομηδενιστική διανόηση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι επιστήμονες που στελέχωσαν την επιτροπή είναι άσχετοι όχι μόνον με το αντικείμενο αλλά και με το πνεύμα του Εικοσιένα. 


Αγνοήθηκαν μείζονες ιστορικοί που έχουν εντρυφήσει στην Επανάσταση, όπως ο Θανάσης Φωτόπουλος, ο Γιώργος Καραμπελιάς, η Χαρίκλεια Δημακοπούλου, ο Δημήτρης Σταθακόπουλος. Επίσης αγνοήθηκαν προκλητικά φορείς όπως ο Σύλλογος Απογόνων Αγωνιστών του Εικοσιένα, που χρόνια τώρα εργάζεται σεμνά και με επιστημονική ποιότητα διοργανώνοντας συνέδρια, ομιλίες, εκδόσεις. 

Ερωτώ αν είναι δυνατόν στην Επιτροπή να μην υπάρχει ένας Ζαίμης ή ένας Πλαπούτας. Επίσης τι δουλειά έχει ο συμπαθής κατά τα άλλα επιχειρηματίας κ.Μάρκος Βερέμης σε αυτήν την επιτροπή. Στην εφημερίδα "καθημερινή" της προηγούμενης Κυριακής ο κ.Καλύβας μας είπε ότι η προοπτική αυτής της χώρας είναι να γίνει λίκνο ευρωπαίων συνταξιούχων και ασιατών μεταναστών, ενώ ο δικός μας ρόλος είναι να τους μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες μας πριν εξαλειφθούμε (!!!). 

Οι μόνοι σοβαροί στην επιτροπή είναι οι ξένοι επιστήμονες. Θα προτιμούσα (μην φρίξετε παρακαλώ, το εννοώ) τον κορυφαίο Τούρκο ιστορικό Χαλίλ Ίναλτζικ στην Επιτροπή, θα μας έδινε μια πιό έντιμη, σοβαρή, υπεύθυνη και αντικειμενική εικόνα της επανάστασης μέσα από τα οθωμανικά αρχεία από τους φίλους του Σημίτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail