Οι τύποι που δεν τους χαλούσε ο μπάρμπας στη διοίκηση, τώρα συγχαίρουν τον Κικίλια επειδή τον παραίτησε!

Alexas_Fotos / pixabay
Οι διορισμοί διοικητών στα νοσοκομεία μας έδωσαν ένα δείγμα τί εννοεί ως άριστο η κανονικότητα. Και μπορεί ο κυριούλης ετών 80 να αναγκάστηκε σε παραίτηση, αλλά πόσοι ακόμη εκεί μέσα, νεότεροι μεν, πιθανόν αχρηστότεροι δε, εξακολουθούν να κατέχουν την καρέκλα διοικητή νοσοκομείου με μόνο προσόν τις κομματικές επικύψεις;

Ελένη Παπαδοπούλου

Διότι μερικούς που ξέρω, ε δεν τους λες και μεγάλα πολιτικά μυαλά. Η δουλίτσα τους είναι το ρουσφετάκι, η διαπλοκούλα, το τεμπελιό, ξέρουν αυτοί. Αλλά τώρα και ο Κικίλιας τί θα διάλεγε; Μήπως έχει ασκήσει ποτέ επάγγελμα; Μια από τα ίδια και αυτός. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Κι αν οι διορισμοί Κικίλια χτύπησαν νεύρο, γιατί ήταν μαζικοί, μην νομίζετε ότι κάτι μεμονωμένοι δεξιά κι αριστερά έχουν συμπεριλάβει τους άριστους όπως τους εννοείτε εσείς.

Έχουμε ζαλιστεί οι άνθρωποι με αυτά που βλέπουμε με την αξιοκρατία και τα βιογραφικά των "άριστων", που βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Κατά τα άλλα οι μητσοτάκουλες δεν παύουν να μας εκπλήσσουν με την ταχύτητα με την οποία εφευρίσκουν το νέο ανόητο επιχείρημα υπέρ του τιτανοτεράστιου Μητσοτάκη, που σε λίγο τα ποσοστά λατρείας του θα έχουν ξεπεράσει το 100% και θα αγγίζουν αυτά του ηγέτη της Β. Κορέας.

Οι τύποι λοιπόν που χθες δεν τους χαλούσε ο μπάρμπας στην διοίκηση του νοσοκομείου, όπως δεν τους χαλάει που οι μουσουλμάνοι εισέρχονται στη χώρα και τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα από τον Μητσοτάκη, σήμερα δίνουν ένα εκατομμύριο μπράβο στον Κικίλια, που παραίτησε τον μπάρμπα, δηλαδή συγχαίρουν τον τύπο που τον διόρισε κιόλας. ΟΚ, η αντίληψη δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Τελικά με όλα αυτά αποδεικνύεται το εξής. Ότι το να είσαι αντισύριζα ήταν ευκολάκι. Κι εκτός από ευκολάκι φαίνεται να ήταν και σκαλοπατάκι καριέρας. Δυσκολάκι τελικά είναι να έχεις δυο δράμια στο κεφάλι σου να δεις τί παίζεται πάνω σε αυτή την χώρα από μερικούς αδίστακτους.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail