Anadolu: Έλληνες στρατιώτες κακοποίησαν, έκλεψαν κι επαναπροώθησαν παράνομους μετανάστες

Freepen.gr - «Οι παράνομοι μετανάστες δήλωσαν πει ότι Έλληνες στρατιώτες τους κακοποίησαν και τους επαναπροώθησαν στην Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Η ομάδα των παρανόμων μεταναστών που διασώθηκε από τις τουρκικές συνοριακές μονάδες στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης δήλωσε ότι οι Έλληνες στρατιώτες πήραν τα χρήματά τους.

Ένας 31χρονος πακιστανός μετανάστης δήλωσε στο Anadolu ότι αφού πέρασαν στην Ελλάδα μια ομάδα 18 ατόμων, ταξίδεψαν στην πόλη της Ξάνθης και συνελήφθησαν από την αστυνομία στην πορεία τους προς Καβάλα.

Ο Musaddiq Javed είπε ότι παραδόθηκαν στους στρατιώτες από την αστυνομία. Οι στρατιώτες, δήλωσε, πήραν το τηλέφωνό του και τα ευρώ και λίρες που κατείχε. Ο Javed είπε ότι ήθελε να πάει στην Ευρώπη γιατί έπρεπε να φροντίσει την οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν.

"Μείναμε στην Ελλάδα για τέσσερις ημέρες και όποτε θέλαμε φαγητό μας χτύπησαν.

"Οι στρατιώτες με πήγαν σε ένα δωμάτιο, με τα μάτια κλειστά και έβαλαν τσιγάρα στο χέρι μου και χτύπησαν τα πόδια μου", είπε ο Javed.

Μετά, δήλωσε ότι ρίχτηκαν στον ποταμό και εστάλησαν πίσω στην Τουρκία, όπου έλαβαν... ανθρώπινη μεταχείριση.

Ο Mohammed Nainiya, ένας Μαροκινός υπήκοος, επανέλαβε περίπου τα ίδια

Ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες στρατιώτες πήραν το τηλέφωνό του και  700 ευρώ: «Μας έφεραν στο ποτάμι με στρατιωτικό όχημα. Έβαλαν 20 από εμάς σε μια βάρκα και μας είπαμε να διασχίσουμε το ποτάμι ενώ χτύπησαν το κεφάλι μας με μπαστούνια", δήλωσε ο Μαροκινός ισχυριζόμενος ότι πήραν και τα ρούχα του.

"Περπατήσαμε για χιλιόμετρα μετά τη διέλευση στην Τουρκία και ήρθαμε σε ένα χωριό, όπου οι χωρικοί μας έδωσαν ρούχα.

"Η χωροφυλακή μας πήγε στον γιατρό και μου είπε ότι είχα τρία κατάγματα στο πόδι μου που χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση", είπε ο Nainiya.

Αυτά δήλωσαν προφανώς αυθόρμητα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail