80 συμμαθητές του Μπιλάλ Ερντογάν έχουν βολευτεί στις Turkish Airlines

Freepen.gr - Περίπου 80 στελέχη του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας, Turkish Airlines (THY), είναι απόφοιτοι του ίδιου γυμνασίου με τον Bilal, γιο του Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν έχει εδώ και καιρό επικριθεί για την εμπλοκή και την πλήρωση των κρατικών θέσεων με "ημετέρους".

Ο Bilal Erdoğan και τα 80 στελέχη των THY είναι απόφοιτοι του Γυμνασίου Kartal Imam Hatip, ενός θρησκευτικού γυμνασίου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και από το οποίο αποφοίτησε ο Bilal Erdoğan το 1999.

Για παράδειγμα, ο εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος, Arda Ermut, οι αναπληρωτές πρόεδροι, Abdülkerim Çay και Ahmet Olmuştur και ο διευθυντής ανθρωπίνων πόρων της εταιρείας, Ebubekir Akgül είναι επίσης απόφοιτοι του 1999 του Kartal Imam Hatip High School.

Η Sözcü δημοσίευσε επίσης έναν κατάλογο των θέσεων στις THY που κατέλαβαν οι συμμαθητές του Bilal Erdoğan.

Επιπλέον, ο σημερινός πρόεδρος των THY, Mehmet İlker Aycı, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το 2015, υπηρέτησε ως σύμβουλος του προέδρου Erdoğan όταν ο τελευταίος ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης από το 1994 έως το 1998.

Οι Turkish Airlines σημείωσαν οικονομική ζημία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ οι μετοχές τους υποχώρησαν σε κατά 22 τοις εκατό κατά το τελευταίο έτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail