Η ΕΕ δίνει 50 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της Ακτοφυλακής της Τουρκίας σε βάρος ουσιαστικά του Λιμενικού μας

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να καταβάλει στην Τουρκία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην ενίσχυση της ακτοφυλακής της, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Associated Press την Τετάρτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία κλιμακώθηκε από τον Ιούλιο.

"Έχουμε προετοιμάσει ένα σύνολο μέτρων ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ (55 εκατομμύρια δολάρια)", ανέφερε ο AP Maciej Popowski, αναπληρωτής γενικός διευθυντής για την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ.

Είπε ότι μέρος των χρημάτων θα βοηθούσε "να βελτιώσει τις ικανότητες της τουρκικής ακτοφυλακής να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης", κάτι βέβαια που ως γνωστόν αποτελεί διεκδικητικό πεδίο της Αγκυρας σε μια σειρά περιοχών όπου δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγους μήνες συμφωνήθηκε η κατασκευή σκαφών έρευνας και διάσωσης από Ολλανδικά Ναυπηγεία στην Αττάλεια με ευρωπαϊκούς πόρους. Κατά τα λοιπά εμείς περιμένουμε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail