Ερντογάν: Μέσα σε 5-6 χρόνια θα έχουμε το δικό μας μαχητικό

Freepen.gr - Η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει το δικό της εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος μέσα στα επόμενα πέντε έως έξι χρόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των αεροσκαφών F-35.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κατάρ. Επίσης προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα επενδύσει σε μια εγκατάσταση που θα επιτρέπει τη φόρτιση και την πλήρωση των πυρομαχικών που παράγονται για τα F-16 και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Ωστόσο ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι όσον αφορά το πρόγραμμα του τουρκικού μαχητικού TAI TF-X υπάρχει ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο που ακούει στο όνομα "κινητήρες" μιας και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση με πάροχο που να συμφωνεί να παρέξει τεχνογνωσία. Μια φορά πάντως διαπιστώνουμε ότι η ατζέντα της Τουρκίας είναι διαφορετική, δεν έχει να κάνει με 80χρονους διοικητές νοσοκομείων, προσλήψεις στο δημόσιο και μοίρασμα μποναμάδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail