Συναγερμός στην Αλβανία: «300.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να απογραφούν ως Ελληνες»

Freepen.gr - Η Γενικός Γραμματέας PDIU, Μέσιλα Ντόντα, προσεκλήθη στην εκπομπή Top Talk στο Top Channel με το δημοσιογράφο Denis Dyrnjaja. Η Ντόντα ανέφερε ότι μία από τις κόκκινες γραμμές, η οποία είναι συναγερμός για όλους τους Αλβανούς, είναι η απογραφή με εθνικό αυτοπροσδιορισμό σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Ράμα στην Ελλάδα, αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα 27.al.

Η Ντόντα δήλωσε ότι το PDIU έχει την υποστήριξη του DP σε αυτή τη μάχη, αφού ο Μπάσα [αρχηγός του DP] ψήφισε τον νόμο περί απογραφής που είχε ετοιμάσει το PDIU, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ψευδή δήλωση εθνικότητας υπό την έννοια πως δεν μπορεί να δηλώσει κανείς κάτι άλλο εκτός από Αλβανός.

«Ο νόμος για το μίνι-Σένγκεν των Βαλκανίων πρέπει να μας ενεργοποιεί όλους και πάνω σε αυτό που έχει δηλώσει [ο Ράμα] στην Αθήνα. Δηλώνει ότι θα υπάρξει απογραφή με αυτοδιάθεση ή με δήλωση της εθνικότητας. Και αυτή πρέπει να είναι η μάχη όλων των Αλβανών.

300.000 Έλληνες θα αναζητήσουν περιοχές στη Χιμάρα ή στην υπόλοιπη νότια Αλβανία. Αυτός είναι ένας τεράστιος συναγερμός για τους Αλβανούς. Αυτή είναι μια από τις κόκκινες γραμμές με τις οποίες δεν υπάρχει συμβιβασμός για το PDIU. Αυτή η επιλογή πρέπει να αποκλειστεί", δήλωσε η Doda.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail