Όταν το 2018 ο Τούρκος ηγέτης κόμματος κάλεσε τους Ολλανδούς να φύγουν από τη χώρα τους αν δεν τους αρέσει η ποικιλομορφία

Freepen.gr - Ο Tunahan Kuzu, πολιτικός ηγέτης του φιλομεταναστευτικού κόμματος DENK στην Ολλανδία είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις το καλοκαίρι του 2018 σε κάποιες δηλώσεις, που δεν είχαν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, αλλά είχε αναδείξει ο κρατικός ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός NOS.

O Kuzu μιλάει με τον blogger Ismail Ilgun για την πολιτική, την ενσωμάτωση και την ταυτότητα. Σύμφωνα με τον Ilgun, ο οποίος έχει τουρκικό υπόβαθρο, οι περισσότεροι Ολλανδοί άνθρωποι "τον τσακίζουν". "Αυτό είναι ακριβώς το σημείο" αποκρίνεται o Kuzu. "Βλέποντάς σας ως ξένο, ως Τούρκο, λένε πραγματικά: εμείς, οι Ολλανδοί, αισθανόμαστε ανώτεροι και ο άλλος δεν ανήκει εδώ" και συνεχίζει με μια στόχευση αντιστροφής των ρόλων:

"Αν δεν τους αρέσει μια μεταβαλλόμενη Ολλανδία στην οποία ζουν άνθρωποι με διαφορετικούς πολιτισμούς ... όπως στην πόλη του Ζάανταμ ή στη γειτονιά του Πόελενμπουργκ, θα πρέπει να φύγουν".



Το πάρτι DENK του Kuzu είναι ένα αμφιλεγόμενο κόμμα που αναπτύσσεται ραγδαία στις ολλανδικές αστικές περιοχές. Έχει αρκετά καλές επιδόσεις σε περιοχές με υψηλό πληθυσμό μουσουλμάνων, για παράδειγμα στο δυτικό Άμστερνταμ (Άμστερνταμ Nieuw-West).

Στις τελευταίες ολλανδικές εθνικές εκλογές, το Μάρτιο του 2017, το DENK απέσπασε ποσοστό 2,1% και τρεις έδρες κερδίζοντας σχεδόν 200.000 ψήφους. Ένα χρόνο αργότερα, στις δημοτικές εκλογές, το κόμμα ήταν μακράν το μεγαλύτερο στο «Amsterdam Nieuw-West» και σάρωσε μερικά από τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα.

Το DENK ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2015 από δύο πρώην μέλη του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος (PVDA): τον Tunahan Kuzu και τον Selçuk Öztürk. Και οι δύο δε συμφωνούσαν με την πολιτική ενσωμάτωσης του κόμματος.

Το παράδοξο είναι να τα λέει αυτά ένας άνθρωπος τουρκικής καταγωγής, δηλαδή από μια χώρα η οποία δεν ανέχθηκε ποτέ την ποικιλομορφία αλλά την καταδίωξε με τέτοιο βαθμό ώστε να φτάσει στο σημείο ο Χίτλερ να θαυμάζει τον Κεμάλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail