Όταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2013 προειδοποιούσε για το μεταναστευτικό και την αποδόμηση των Ε.Δ.

Anestiev / pixabay
Freepen.gr - Το μακρινό 2013 η τότε βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή κατέθετε επερώτηση στη Βουλή για την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η βουλευτής σημειώνε ότι όσα οικονομικά προβλήματα μια χώρα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι. Η κ. Μακρή υπενθύμιζε τότε τα ζητήματα ασφαλείας σε δυτική Μακεδονία και Θράκη, καθώς επίσης το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Η κ. Μακρή το 2015 δεν ψήφισε νέο μνημόνιο και πήγε στο σπίτι της. Άλλοι το ψήφισαν, άλλαξαν κόμματα κι έγιναν υπουργοί. Πολλοί αναφέρονταν στην ίδια υποτιμητικά, να όμως άλλη μια περίπτωση που δυστυχώς δικαιώνεται.

Ακούστε την:




Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης που είχε κατατεθεί και δεν απαντήθηκε ποτέ επί της ουσίας:

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 30 Μαΐου του 2013 και στο πλαίσιο της μείωσης της δομής των δυνάμεων του Στρατού, καταργήθηκαν μεταξύ άλλων μονάδων σχηματισμών τα Στρατηγεία των Α΄ και Β΄ Σωμάτων.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του ΚΥΣΕΑ, καταργήθηκε και η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη, και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.

Μετά τη στοχευμένη απαξίωση και καταρράκωση του ηθικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η Συγκυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικα, με την ως άνω απόφαση του ΚΥΣΕΑ προέβη ουσιαστικά στην αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας, αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας απροστάτευτα τα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας.

Στο Α’ Σώμα Στρατού και στη 2α Ταξιαρχία Υποστήριξης υπηρετούν εκατοντάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι που εκτός από τους μισθούς -που είναι μία αξιόλογη οικονομική παρουσία στην τοπική κοινωνία- υπάρχει κι ένα τεράστιο ποσό που δαπανάται για να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων.

Το κλείσιμο, λοιπόν, των μονάδων σε μία περιοχή που έχει το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στην Ευρώπη, αφαιρεί από την αγορά μερικές ακόμη εκατοντάδες εργαζομένων και πληγώνει ακόμη περισσότερο την αιμορραγούσα περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι καταργήσεις τόσο του 1ου Σώματος Στρατού όσο και της 2ας Ταξιαρχίας Υποστήριξης έχουν ήδη δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό προσωπικό των μονάδων αυτών που υπηρετούν επί χρόνια στην περιοχή, καθώς πιθανότατα αρκετοί εξ αυτών θα μετατεθούν σε άλλες μονάδες και σε άλλα στρατόπεδα.

Μέχρι σήμερα -εξ όσων γνωρίζουμε και όπως μας διαβεβαίωσε και ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας- δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο μετάπτωσης στη νέα δομή και αξιοποίησης του προσωπικού.

Εκατοντάδες στελέχη του 1ου Σώματος Στρατού και της 2ας Ταξιαρχίας Υποστήριξης και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι από την αδράνεια αλλά και τις καθυστερήσεις του ΥΠΕΘΑ στην έκδοση των απαιτούμενων διαταγών.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπ’ όψιν τόσο οι ανάγκες οι δικές τους όσο και οι ανάγκες των οικογενειών τους, ανάγκες που είναι αυτονόητες και έχουν να κάνουν με τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και το δικαίωμα των παιδιών τους να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν ομαλά την εκπαίδευσή τους στα σχολεία, όπως έχουν όλα τα Ελληνόπουλα.

Κατόπιν, λοιπόν, των ανωτέρω, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην κατάργηση τόσο του 1ου και του 2ου Σώματος Στρατού όσο και της 2ας Ταξιαρχίας Υποστήριξης;

Έχει εκπονηθεί σχέδιο μετάπτωσης στη νέα δομή αναφορικά με την κατάργησή του; Και αν ναι, πότε προτίθεστε να το κοινοποιήσετε ώστε να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και να μην αιφνιδιαστούν;

Ευχαριστώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail