€ 10.000 χρεώνουν οι διακινητές το κεφάλι για τη μεταφορά μεταναστών σε πολυτελή γιοτ

Freepen.gr - Νέες αναφορές έχουν υποστηρίξει ότι οι διακινητές ανθρώπων χρεώνουν 10.000 ευρώ ανά κεφαλή για τη λαθραία μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη σε πολυτελή γιοτ  σημειώνει ο Mauro Indelicato στην ιταλική ilgiornale.it.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαχειρίζονται τέτοιου είδους first-class μετανάστες είναι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Ουκρανία, η Βουλγαρία και η Λευκορωσία. Οι διακινητές γενικά κυκλοφορούν «καλά μορφωμένους» μετανάστες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, υπογραμμίζει το άρθρο της Giornale.

Τα κότερα συνήθως αποπλέουν από την Ανατολία στην Τουρκία, διαπερνούν το Ιόνιο πέλαγος και εκφορτώνουν τους μετανάστες κάπου στη νοτιοανατολική ακτή της Ιταλίας, συνήθως στην επαρχία Κροτόνε. Οι ιταλικές αρχές έχουν επίσης αναφέρει τέτοιες εκφορτώσεις στις νότιες περιοχές όπως η Καλαβρία

Τον Σεπτέμβριο, 15 από αυτές τις αφίξεις first-class μεταναστών καταγράφηκαν από ερευνητές στην Καλαβρία.

Τα πολυτελή σκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη λαθραία μεταφορά ναρκωτικών, καθώς συχνά διαφεύγουν τον εντοπισμό από το ραντάρ των αρχών. Το φαινόμενο όμως της χρησιμοποίησής τους για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων είναι μια σχετικά νέα - αλλά όχι εντελώς ανύπαρκτη - πρακτική.

Το 2017, οι Times δημοσίευσαν τα δίκτυα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται Ουκρανοί λαθρέμποροι που χρησιμοποιούν πολυτελή γιοτ για να μεταφέρουν τους μετανάστες από την Τουρκία στη νότια Ευρώπη.

Την ίδια χρονιά, αναφορές από τη γερμανική ημερήσια εφημερίδα Die Welt υποστήριξαν ότι οι διακινητές ανθρώπων από το Μαρόκο προσέφεραν στους μετανάστες τα αποκαλούμενα «all inclusive» πακέτα διακίνησης πολυτελείας για να φτάσουν στην ισπανική ενδοχώρα.

Πέρυσι, στην Ελλάδα, οι αρχές συνέλαβαν μια ομάδα ανθρώπων που θεωρούνταν μέρος ενός οργανωμένου κυκλώματος για την παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία σε πολυτελή αυτοκίνητα και λιμουζίνες, ανέφερε η ekathimerini.com.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail