SDF: Δε θέλουμε να πολεμήσετε για μας, αλλά μια No Fly Zone για να έχουμε μια δίκαιη ευκαιρία!

Freepen.gr - Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, προκειμένου να τους δώσει μια ευκαιρία να αντιπαλέψουν την τρέχουσα στρατιωτική επίθεση από τον πολύ μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό της Τουρκίας.

"Το μόνο που θέλουμε από τη διεθνή κοινότητα είναι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ώστε να έχουμε δίκαιο πόλεμο με την Τουρκία", δήλωσε ο Redur Khalil, διοικητής της SDF σε τηλεοπτική ανακοίνωση το Σάββατο το απόγευμα.

"Από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση, δεν έχουν σταματήσει να βομβαρδίζουν την περιοχή με πυραύλους και πυροβολικό", δήλωσε ο Khalil. "Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, όχι άλλους να πολεμήσουν για εμάς".

"Είχαμε πολλούς φίλους κατά τη διάρκεια των ημερών της μάχης με το ISIS, αλλά οι φίλοι μας μας πρόδωσαν", δήλωσε ο Khalil. «Όταν μας άφησαν σαν η Τουρκία αποφάσισε να επιτεθεί, μας μαχαίρωσαν πισώπλατα».

Μακάρι το δίκαιο / λεβέντικο αίτημα των Κούρδων να εισακουστεί αλλά φοβόμαστε ότι κανείς δεν έχει το σθένος να προχωρήσει σε no fly zone στην περιοχή διότι αυτό συνεπάγεται και ανάληψη δράσης σε περίπτωση παραβίασης. Οι ΗΠΑ δε μας έχουν πείσει πως διαθέτουν το ειδικό βάρος για κάτι τέτοιο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail