Άμεσες ενισχύσεις έστειλε ο SAA στο Ταλ Ταμέρ, πρώτη παρέμβαση των Ρώσων και κονβόι των ΗΠΑ που...ξαναμπήκε

Freepen.gr - Εκατοντάδες άνδρες του Συριακού Στρατού [SAA] αφίχθησαν σήμερα στο Ταλ Ταμέρ της Χάσακα φέροντας μαζί και βαρέα πυροβόλα όπλα από την πρωτεύουσα της επαρχίας. Οι δυνάμεις έχουν σταθμεύσει στο Ταλ Σαμιράν δυτικά του Ταλ Ταμέρ.

Το Ταλ Ταμέρ [Ταλ Ταμρ] αποτελεί κομβικό σημείο καθώς ελέγχει τις διασταυρώσεις του διεθνούς αυτοκινητοδρόμου Μ-4 που ξεκινά από το Χαλέπι διατρέχοντας σχεδόν όλο το συριακό βορρά.


Πηγές του North-Press αναφέρουν ότι ρωσική αντιπροσωπεία στο Καμισλί πέρασε σήμερα στην τουρκική πλευρά για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και την παραβίαση της συμφωνίας του Σότσι. Πάντως η ρωσική Κομερσάντ μεταδίδει δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα δεν έχει στοιχεία για σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας.


Το Rojava Network μεταδίδει ότι οι ισλαμιστές αποτραβήχθηκαν από χωριά κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 και πως οι SDF απελευθέρωσαν τα χωριά Rajla, Abu Rasin, Hamra, Manakh, Sibatiya και Qasimia στο Tal Tamr.

Τέλος ένα μεγάλο κονβόι των ΗΠΑ αφίχθη στη βάση του Σριν νότια του Κομπάνι. Αναφορές κάνουν λόγο για περίπου 150 φορτηγά και οχήματα. Οι ΗΠΑ αποχωρούν επιστρέφοντας;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail