Γερό θρίλερ: Βρώμικα παιχνίδια των ΗΠΑ στην Ιεράπολη, No Fly Zone από τη Μόσχα κι ενεργοποίηση Συριακής Αεράμυνας

Freepen.gr - Βρώμικα παιχνίδια φαίνεται ότι παίζουν οι ΗΠΑ σε βάρος τόσο των Κούρδων, που πρόδωσαν όσο και της Συρίας αφού παρεμπόδισαν την είσοδο του συριακού στρατού στην Ιεράπολη με το πρόσχημα ότι θα απομακρύνουν το πρωί κάποια βαρέα όπλα και επικαλούμενοι διάφορα διαδικαστικά.

Όλα αυτά έρχονται ενώ ο στρατός έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στα περίχωρα της Ιεράπολης την ώρα που φαίνεται - και μεταδίδεται - ότι οι μισθοφόροι των Τούρκων ετοιμάζονται να κινηθούν κατά της πόλης.

Ο Μαχμούντ Μπαλί, ανταποκριτής του VOA από το Κομπάνι μεταδίδει ότι οι ΗΠΑ δεν προστατεύουν τους άμαχους αλλά εμποδίζουν και στον στρατό σημειώνοντας ότι επιζητούν σφαγές.



Το πέρασμα του SAA από την Ιεράπολη είναι απαραίτητο καθώς από την πόλη διέρχεται και ο βασικός αυτοκινητόδρομος Μ-4 που οδηγεί και στη διασταύρωση με το Κομπάνι.

Ωστόσο η εφαρμογή της συμφωνίας από τον άξονα Ιεράπολη - Κομπάνι, δεν είναι τυχαία αφού κόβει στα δύο την όποια ενιαία ασφαλή ζώνη σχεδίαζαν οι Τούρκοι.



 Στο διαδίκτυο μεταδίδονται συνεχώς εικόνες των ισλαμιστών της Τουρκίας ως προς την προετοιμασία επίθεσης στην περιοχή.



Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Συρία ανακοίνωσε πως τα συστήματα αεράμυνας θα εντοπίζουν οποιοδόποτε στόχο που θα προσεγγίζει τις θέσεις του Συριακού Στρατού στην Ιεράπολη ανοίγοντας πυρ χωρίς προειδοποίηση. Επίσης έχει τεθεί σε επιφυλακή η Συριακή Αεροπορία σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση οι επίγειες δυνάμεις στην Ιεράπολη.

Τέλος υπάρχουν οι πρώτες αναφορές ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Βορειο-ανατολική Συρία.

Η νύχτα προβλέπεται μακρά. Η πόλη έχει καλυφθεί από τις δυνάμεις του SAA και οι μισθοφόροι της Τουρκίας δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να αναμετρηθούν μαζί του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail