Ελληνικά "ατσάλινα βέλη" F-16 Block 52+ «βομβάρδισαν» επίγειους στόχους στην Κύπρο

Στις 17 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Διακρατικής και Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης της Εθνικής Φρουράς μετά στρατευμάτων ΤΑΜΣ «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ», στο Πεδίο Βολής του Καλού Χωριού.

Η άσκηση διήρκησε από τις 14 έως 17 Οκτωβρίου, με διάφορες επιμέρους ασκήσεις και ενέργειες, από το σύνολο του Στρατεύματος, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΤΑΜΣ «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ» σχεδιάστηκε στη βάση ενός επίκαιρου και ρεαλιστικού πληροφοριακού πλαισίου, με σκοπό την προβολή της Στρατιωτικής Ισχύος της Εθνικής Φρουράς, αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας και της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, από το δυτικότεροέως το ανατολικότερο άκρο της Νήσου εκτελέστηκαν ασκήσεις διπλής ενεργείας, επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και εφαρμογή διαφόρων τακτικών, με εμπλοκή όλων των μονάδων της ΕΦ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Κατά την εκτέλεση της τελικής φάσης στο Π.Β ΚαλούΧωριούπέραν των μονάδων της Εθνικής Φρουράς, συμμετείχε και τριάδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολή βομβαρδισμού επίγειων στόχων, εκτελώντας εικονικές προσβολές LowApex εντός του Πεδίου Βολής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ» πραγματοποιήθηκε άσκηση PASSEX στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των πλοίων ΠΑΘ Ιωαννίδης, ΠΠ Γεωργίου, ΠΠ Τσομάκης και ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού και της Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

*Video απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" της κυπριακής τηλεόρασης ΡΙΚ:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail