Αστυνομικοί Δωδεκανήσου: «Στη Σύμη έχει γίνει απόβαση και το νησί έχει καταληφθεί!»

@PandeliSymi
Επιστολή προς την πολιτική και φυσική της ηγεσία με αφορμή την «απόβαση» περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών στη Σύμη, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου. Η Ενωση αναφέρει γλαφυρά πως το νησί έχει πλέον καταληφθεί κι υπογραμμίζει ότι ούτε βίντεο και φωτογραφίες μπορούν να παρουσιάσουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, λόγω της όξυνσης του μεταναστευτικού, βρέθηκε σήμερα στο νησί της Σύμης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό νησί, δεν μπορούν να μεταφερθούν με φωτογραφίες ή βίντεο, πόσω μάλλον με ένα έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε την επικρατούσα κατάσταση, με την παρούσα επιστολή μας.

Στην πραγματικότητα έχει γίνει απόβαση στο μικρό ακριτικό νησί και έχει "καταληφθεί" από τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στη Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πού εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί.

Επειδή η τοπική κοινωνία, καθώς και οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί, βρίσκονται στα όριά τους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά τους σε ειδικές δομές.
• την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ. Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη.
• την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης, το οποίο παραχωρήθηκε αυθαίρετα και χωρίς τη συναίνεση της Υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Σύμης, γεγονός που μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών –προσφύγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail