Τα τηλέφωνα που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία

SplitShire / pixabay
Για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, το smartphone τους βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χέρι τους καθ'όλο το 24ωρο της ημέρας. Είναι στην τσέπη τους ενώ είναι στη δουλειά, είναι στο χέρι τους ενώ πάνε με το τρένο στο σπίτι και είναι στο κομοδίνο τους καθώς πηγαίνουν για ύπνο. 

Παρουσίαση Freepen.gr

Με αυτό το επίπεδο εγγύτητας και χρήσης, πολλοί δεν μπορούν να μην αναρωτιώνται αν κινδυνεύουν να βλάψουν τον εαυτό τους μακροπρόθεσμα. Παρόλο που είναι δύσκολο να υπάρξει οριστική διαχρονική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών αυτών, για όσους θέλουν να οριοθετήσουν τους προβληματισμούς, αυτό το infographic δείχνει τα τηλέφωνα που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία όταν συγκρατούνται στο αυτί κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.




Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τα smartphones - νέα και παλαιά - και το επίπεδο ακτινοβολίας που εκπέμπουν. Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί για αυτό το διάγραμμα  το τρέχον smartphone που δημιουργεί το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 από την κινεζική εταιρεία Xiaomi. Ένα άλλο τηλέφωνο Xiaomi είναι στη δεύτερη θέση - το Mi Max 3. Στην πραγματικότητα, κινεζικές εταιρείες εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον κατάλογο, αντιπροσωπεύοντας 8 από τα κορυφαία 16 smartphones. Τα premium κινητά τηλέφωνα Apple, όπως το iPhone 7 και το iPhone 8, είναι επίσης στη λίστα, όπως και τα τελευταία κινητά τηλέφωνα Pixel από την Google.

Παρόλο που δεν υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή για ένα «ασφαλές» επίπεδο ακτινοβολίας τηλεφώνου, η γερμανική πιστοποίηση για φιλικότητα προς το περιβάλλον «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί μόνο τηλέφωνα με συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης μικρότερο από 0,60 watts ανά χιλιόγραμμο. Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται εδώ έρχονται σε περισσότερο από το διπλάσιο αυτό το σημείο αναφοράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail