Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γερμανία, Ιταλία κι Αίγυπτος κατά Τουρκίας: Θα προκαλέσετε μεγαλύτερη καταστροφή

διαμαρτυρία στο Καμισλί της Συρίας
Freepen.gr - Ηχηρές πλην όμως λεκτικές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία σε βάρος των Κούρδων. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, κάλεσε το τουρκικό καθεστώς να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία.

"Καλώ την Τουρκία και τα άλλα ενεργά μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση", ανέφερε ο κ. Juncker, μιλώντας στο κοινοβούλιο της ΕΕ την Τετάρτη, καταδικάζοντας τα σχέδια του τουρκικού καθεστώτος για τη δημιουργία της λεγόμενης «ασφαλούς ζώνης».

Εν τω μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χέικο Γιόζεφ Μάας, καταδίκασε έντονα την τουρκική επιθετικότητα στα εδάφη της Συρίας, επιβεβαιώνοντας ότι αυξάνει την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και ενισχύει την τρομοκρατική οργάνωση της Daesh.

"Η Τουρκία κινδυνεύει περισσότερο να αποσταθεροποιήσει την περιοχή ... η τουρκική επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή και ροή προσφύγων", τόνισε ο Μάας σε δήλωση.

Η Αίγυπτος καταδίκασε επίσης, με ισχυρότερους όρους, την τουρκική επιθετικότητα στα εδάφη της Συρίας, ζητώντας να διατηρηθεί η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ασφάλεια των εδαφών της Συρίας.

"Το τουρκικό βήμα αντιπροσωπεύει μια κατάφωρη, απαράδεκτη παραβίαση της κυριαρχίας μιας αραβικής αδελφικής χώρας στην εκμετάλλευση των συνθηκών που περνάει", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, τόνισε επίσης ότι η τουρκική επίθεση στις περιοχές της Συρίας αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην περιοχή και βλάπτει τους πολίτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail