Κίνδυνος φυλάκισης για Χριστιανούς τουρίστες στη Σαουδική Αραβία αν κρατούν τη Βίβλο σε δημόσια θέα

GLady / pixabay
Freepen.gr - Η τήρηση των αυστηρών κανόνων της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει περιορισμούς όσον αφορά τη λατρευτική πίστη των Χριστιανών. Οι νέοι τουριστικοί κανονισμοί επιτρέπουν τη μεταφορά μιας Βίβλου στη χώρα μόνο για προσωπική χρήση. Περισσότερες από μία ή οποιαδήποτε δημόσια προβολή της Βίβλου θα επιφέρει σκληρή τιμωρία, ακόμη και για τους τουρίστες αποκαλύπτει το International Christian Concern.

Η μεταστροφή από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό θεωρείται έγκλημα στη Σαουδική Αραβία και οι χριστιανοί που ζουν και ασκούν την πίστη τους βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο φυλάκισης ή βίας.

Στο παρελθόν, η Σαουδική Αραβία χορηγούσε θεωρήσεις βίζα μόνο για επαγγελματικούς ή προσκυνηματικούς σκοπούς, αλλά από τις 27 Σεπτεμβρίου η χώρα δέχεται αιτήσεις για τουρίστες. Σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Τουρισμού Ahmad al-Khateeb χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως ιστορική που δίνει σε περισσότερους ανθρώπους πρόσβαση σε "πέντε περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μια ζωντανή τοπική κουλτούρα και εκπληκτική φυσική ομορφιά".

Ο al-Khateeb σχολίασε επίσης αν οι αλλοδαποί θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κοινωνικούς τους κανόνες, λέγοντας: "Πιστεύουμε ότι οι φίλοι μας και οι φιλοξενούμενοί μας θα σέβονται τον πολιτισμό, αλλά σίγουρα θα είναι ξεκάθαρο και πολύ σαφές".

Η Σαουδική Αραβία χαρακτηρίζεται από την Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία ως χώρα πρώτης βαθμίδας ιδιαίτερης ανησυχίας εξαιτίας της συστηματικής και κυβερνητικής δίωξης των θρησκευτικών μειονοτήτων. Οι χριστιανοί που επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για φυλάκιση και βία, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι εργάζονται για μεγαλύτερη προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Εάν η Σαουδική Αραβία θέλει αληθινά μια τουριστική βιομηχανία που θα φέρνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν την ομορφιά και τον πολιτισμό της, πρέπει πρώτα να επεκτείνει την πλήρη υπηκοότητα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους θρησκευτικούς μειονοτικούς κατοίκους που ζουν με φόβο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail