Την ψώνισαν άσχημα με την Γκρέτα οι Σουηδοί: Η αρχιεπίσκοπός τους τη βλέπει ως προφήτιδα της Παλαιάς Διαθήκης

Freepen.gr - Στην αναθεωρημένη Επισκοπική Επιστολή για το Κλίμα, η Εκκλησία της Σουηδίας απαίτησε μια αυστηρότερη πολιτική για το κλίμα από τους πολιτικούς και τις αρχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη ρητορική, καθώς η προηγούμενη φράση "κλιματικές προκλήσεις" έχει αντικατασταθεί από την αυστηρότερη διατύπωση: "κλιματική κρίση". Σύμφωνα με την τοπική εκκλησία, η Σουηδία πρέπει να επιτύχει τον καθορισμένο στόχο της να επιτύχει την "ουδετερότητα του κλίματος" μέχρι το 2045.

"Η κλιματική κρίση έχει καταστεί πολύ πιο συγκεκριμένη τα τελευταία πέντε χρόνια, κυρίως μέσω της συμφωνίας του Παρισιού του 2015. <...> Τώρα είναι σαφές ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια κλιματική κρίση, γιατί ήδη βλέπουμε για παράδειγμα πώς οδηγεί στην αύξηση της μετανάστευσης. Όλα τα γεγονότα στο τραπέζι δείχνουν ότι δεν θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί αν δεν αυξήσουμε τις προσπάθειές μας", δήλωσε στην εφημερίδα Expressen η γυναίκα αρχιεπίσκοπος Antje Jackelén.

Σε σχετική κίνηση, η Εκκλησία της Σουηδίας, η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αναθεωρήσει τις δικές της επενδύσεις και θα αφαιρέσει κεφάλαια από όσες επενδύσεις της δεν είναι αρκετά φιλικές προς το κλίμα.

Ωστόσο η Jackelén αποτίει επίσης φόρο τιμής στην Greta Thunberg και την επιμονή της.

"Πιστεύω ότι είναι στην πραγματικότητα προφητική με τον ίδιο τρόπο που οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης ήταν επίμονοι με το μήνυμά τους", δήλωσε στην Anthony Jackelén στην Expressen.



Εκτός από την επαίνεση της ικανότητας της Greta όταν δίνει συνεντεύξεις, ο Jackelén τόνισε ότι η τάση της να εμπλέκεται σε «συμβολικές πράξεις» παραπέμπει επίσης στους βιβλικούς προφήτες.

"Ξεκίνησε με τη σχολική απεργία και συνέχισε με το ταξίδι της [πέρα από τον Ατλαντικό]", δήλωσε η Jackelén.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail