Σκότωσαν Κούρδισσα πολιτικό οι συμμορίες της εισβολής: Επιτέθηκαν στο όχημά της, την τράβηξαν και την εκτέλεσαν

Freepen.gr - H Χεβρίν Χαλάφ, Γενικ;h Γραμματέας του κουρδικού Μελλοντικού Κόμματος της Συρίας, επίσης γνωστή για τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της χτυπήθηκε στο δρόμο προς το Qamishli το Σάββατο.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Rudaw στο Qamishli μετέδωσε ότι οι αρχικές ενδείξεις ήταν ότι το αυτοκίνητό της χτυπήθηκε από τουρκικές δυνάμεις. Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC), η πολιτική πτέρυγα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό τη διεύθυνση των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, επίσης κατηγόρησε την Τουρκία για το θάνατό της.

Το Σάββατο το βράδυ, το SDC ισχυρίστηκε ότι η Χαλάφ και ο οδηγός της είχαν «εκτελεστεί» από δυνάμεις της Τουρκίας.

"Την τράβηξαν από το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία και εκτελέστηκε από μισθοφόρους των Τούρκων στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Qamishlo και Manbij, όπου ο οδηγός της επίσης μαρτύρησε", ανέφερε η δήλωση της SDC.





Το πρακτορείο ΑΝΗΑ συνδέει το ISIS με την επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail