Ας είναι από τώρα έτοιμο το σενάριο κυβέρνησης εθνικής ενότητας

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Τον Ιούλιο του 1974, όταν κηρύχθηκε η επιστράτευση, ο πιό αδιάλλακτος πολιτικός αντίπαλος της χούντας, ο τελευταίος πρωθυπουργός της δημοκρατίας Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ζήτησε δημοσίως εθνική ενότητα μπροστά στο ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία. 


Ο αξιωματικός του ΠΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος (μετέπειτα ΑΓΕΝ κι αρχηγός της ΕΥΠ), διωγμένος και εξορισμένος από την χούντα, παρουσιάστηκε οικειοθελώς για να πολεμήσει λέγοντας ότι "τώρα δεν υπάρχουν χουντικοί και αντιχουντικοί, υπάρχουν μόνον Έλληνες και Τούρκοι". 

Ο δε εκδότης Βίκτωρ Παπαζήσης, που είχε μείνει 5 χρόνια στην φυλακή και είχε βασανιστεί άγρια από την χούντα, παρουσιάστηκε εθελοντής, πήγε στον Έβρο και όταν έληξε η επιστράτευση αρνήθηκε να αποστρατευθεί και έμεινε στα σύνορα μέχρι τα Χριστούγεννα! 

Καθώς τα πράγματα στην διεθνή σκηνή και ιδίως στην γειτονιά μας εκτρέπονται προς παρανοϊκή και άκρως επικίνδυνη κατεύθυνση, όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης πρέπει να ομονοήσουμε και να συνεργασθούμε για την προάσπιση της ακεραιότητας της πατρίδας μας. Καλό θα ήταν να θεσπιστεί μία εβδομαδιαία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως πρώτο βήμα. 

Και, αν χρειαστεί, αχρείαστο να είναι, να είναι έτοιμο από τώρα το σενάριο μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και ας ληφθούν σιωπηρά κάποια αναγκαία προληπτικά μέτρα, όπως έκανε ο Μεταξάς πριν τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail