Η Τουρκία δεν μπλοφάρει, εμείς;

Η εξαιρετικά διεισδυτική και πολυσήμαντη ανάρτηση του Στρατηγού Κωσταράκου δικαίως προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον, σχόλια και κοινοποιήσεις. (διαβάστε εδώ) αξίζει να διαβαστεί με προσοχή και να συζητηθεί διεξοδικά απ' όλους όσους προβληματίζονται για την ασφάλεια και το μέλλον της Πατρίδας.

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Αποτελεί ίσως την πρώτη δημόσια απόπειρα αυτού του επιπέδου για έμμεση και "εποικοδομητική" αλλά σαφή κριτική στη διπλωματία της "διεθνούς νομιμοφροσύνης" η οποία αφήνει εντελώς αδιάφορη την Τουρκία, αν δεν ανοίγει κιόλας τις επεκτατικές και ρεβανσιστικές της ορέξεις κατά της Ελλάδας.

"Την απειλή και τον αντίπαλο δεν τους επιλέγεις, απλά τους αναγνωρίζεις, τους αξιολογείς και σχεδιάζεις ψύχραιμα πως θα τους αντιμετωπίσεις. Αυτός μας έτυχε, αυτόν θα αντιμετωπίσουμε."

Ίσως να μην είναι ξεκάθαρο σε ποιούς απευθύνεται αυτή η αυτονόητη παρατήρηση του Κωσταράκου;

Για σκεφτείτε λίγο: Υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 200 χρόνια κάποιοι συμπατριώτες μας που βλαστημάνε (κατ'ιδιαν) την ώρα και τη στιγμή που κάποιοι αξεστοι "κλεφταρματωλοί" επέλεξαν να κάνουν αντίπαλό τους την Τουρκία, επαναστατώντας ενάντια στην Οθωμανική Δουλεία 400 χρόνων!

Έκτοτε οι ίδιοι πασχίζουν να απαρνηθούν και "επανορθώσουν" την "επιλογή" των προγόνων τους με την κρυφή ελπίδα πως έτσι θα εξευμενίσουν τον Αντίπαλο ώστε να μετριάσει την Απειλή του και να τηρήσει τα συμφωνημενα με μεθόδους "ήπιας ισχύος" όπως η Αντικατάσταση του Ελληνικού Λαού με λαθροεποίκους και της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς με παραμύθια Πρεσπών και λευκές ταυτότητες Κεραμέως!

Κούνια που σας κούναγε, θα μπορούσε να απαντήσει ο Κωσταράκος: Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που πρώτοι "επέλεξαν" τους Έλληνες ως προνομιακούς τους Αντιπάλους για Γενοκτονία, και μάλιστα με τις ευλογίες όλων των άλλων μεγάλων Δυνάμεων, αιώνες πριν και κυρίως μετά από την Επανάσταση του 1821!

Γι αυτό θεωρώ το παρακάτω ως το πιο σημαντικό από τα επτά σημεία της επιχειρηματολογίας του στρατηγού, στο φως του οποίου πρέπει να εκτιμηθεί η Τουρκική στρατηγική νοοτροπία και πολεμική επιβουλή:

"5. Ο Ερντογάν επιδιώκει κάποιες μεγάλες επιτυχίες, κατά κύριο λόγο εδαφικές, αλλά και οικονομικές/επενδυτικές, οι οποίες κατά τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023, θα του προσδώσουν το ανάλογο κύρος αλλά και το προσωπικό «αφήγημα» που θα του εξασφαλίσει τη θέση του νέου Εθνάρχη – Πατέρα των Τούρκων σε διαδοχή και αντικατάσταση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ή τα έργα υποδομής δεν επαρκούν. Απαιτείται απόκτηση εδάφους. Οι εδαφικές φιλοδοξίες του δεν είναι καινούργιες. Ξαναήρθαν στο προσκήνιο με την αναβίωση του Εθνικού Όρκου. Το θέμα των υδρογονανθράκων, χωρίς να υποτιμάται η επενδυτική του αξία, είναι απλά η πρόφαση που βρήκε και εκμεταλλεύεται προκειμένου να διεκδικήσει παλαιά οθωμανικά εδάφη, δικαιώματα, αναβαθμισμένο ρόλο και χώρο ελιγμών και κυριαρχίας. Η ανάδυση της Τουρκίας σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στις μέρες μας, ξεκίνησε από τον Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζεται από τον Ερντογάν."

Με άλλα λόγια το κράτος των Αθηνών δεν μπορεί να αποτρέψει τον Εθνικό Όρκο των Τούρκων για ανακατάλειψη του "παλαιού οθωμανικού εδάφους" που λέγεται Ελλάδα.

Δεν αρκεί πια για τον Ερντογαν μόνο η Αντικατάσταση Λαού και η συνεχής φαλκιδευση της Συνθήκης της Λωζαννης. Επιδιώκει "αντικατάσταση" κυριαρχίας, συνόρων και Επικρατείας.
Κάτι που πρέπει μάλιστα να επιτύχει πριν την "επέτειο" του 2023. Κατά προτίμηση μέχρι την "επέτειο" του 2021...

Να γιατί ο Στρατηγός Κωσταράκος επαναλάμβανει στο τέλος (με φράση της καθομιλουμενης) το σύνθημα του εμβλήματος των Ελλήνων Πεζοναυτών:

ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.
Που μεταφράζεται σε μήνυμα προς τον Αντιπαλο: ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail