Έκτακτες εξελίξεις: Πλήθος αναφορών ότι μπαίνει στην Ιεράπολη ο Συριακός Στρατός πριν προλάβουν οι Τούρκοι

Freepen.gr - Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγα λεπτά η είδηση πως ο συριακός στρατός ξεκίνησε προετοιμασίες για να εισέλθει με βαρέα όπλα στην Ιεράπολη (Manbij). Η συμφωνία επετεύχθη με τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και προβλέπει την παράδοση όλων των θέσεων των Κούρδων στον στρατό, την ύψωση της συριακής σημαίας στα κυβερνητικά κτίρια και στις εισόδους κι εξόδους της πόλης.

Αναφέρεται επίσης από το Sputnik πως αποχώρησαν από την πόλη τα τελευταία οχήματα με στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ κατευθυνόμενα προς την Ain al-Arab, ευρύτερα γνωστή ως Κομπάνι. Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγω για συμφωνία που επετεύχθη μέσω Ρωσίας - ΗΠΑ.



Την είδηση μεταδίδει κι ο πολεμικός ανταποκριτής του muraselon.com, Γιούσα Γιούσεεφ:



Αλλά και ο καλός μας φίλος, παλαιός ανταποκριτής του Αλ Μαγιαντίν, Μέιθαμ Αλασκάρ:



Ήδη από τις 2210 το almasdarnews μετέδιδε ότι μεγάλες ενισχύσεις του Συριακού Στρατού αφίχθησαν στα περίχωρα της Ιεράπολης κι ενώ η κυβέρνηση βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τις SDF ώστε να αποτραπεί η είσοδος των Τούρκων στην πόλη.

Νωρίτερα ο δημοσιογράφος, Αλί Οζκιόκ μετέδιδε ότι σύμφωνα με τοπικές πηγές επρόκειτο να ξεκινήσει τουρκικό στρατιωτικό κονβόι από την κατεχόμενη Τζαραμπλούς προς την Ιεράπολη.



Απομένει φυσικά η επιβεβαίωση στην πράξη καθώς πριν από ένα περίπου χρόνο πάλι είχε μπει ο συριακός στρατός στην Ιεράπολη και ξαναβγήκε όταν πάγωσε η τότε επιχείρηση της Τουρκίας.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε αυτό, το οποίο είχαμε ήδη σημειώσει από τις 7/10/2019:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail