Τρίτωσε το κακό για την Αγκυρα: Ξεκάθαρη δήλωση από το Κάιρο να σταματήσει να παίζει με την ασφάλεια της περιοχής

Public_Domain_Photography / pixabay
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέφρασε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, την επιβεβαίωση από την Αίγυπτο σχετικά με τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για την εξερεύνηση πετρελαίου και αερίου. 

Η δήλωση προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της συνέχισης των κάθε μέτρων τα οποία παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κύπρου και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας την ανάγκη δέσμευσης για το σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου.

Μετά το Παρίσι και τη Ρώμη, ήρθε η σειρά του Καΐρου να τοποθετηθεί και το γεγονός ότι αναγνωρίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητώντας από την Τουρκία να σταματήσει να παρανομεί, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail