Μην πιστεύετε εύκολα ό,τι σας παρουσιάζουν: Ορίστε που οι αληθινοί πρόσφυγες επιστρέφουν κατά κύματα στη Συρία

Freepen.gr - 150 εκτοπισμένες οικογένειες επέστρεψαν πίσω στα σπίτια τους στην πόλη Al-Qusair στην επαρχία της Homs μετά την αποκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών και υποδομών που είχαν καταστραφεί από τρομοκράτες.

Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου SANA στην περιοχή αναφέρει ότι επρόκειτο για τη δεύτερη φουρνιά επιστροφής προσφύγων στην περιοχής ενώ ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που έχουν επιστρέψει αγγίζει πλέον τις 550 όπως δήλωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του al-Qusair ,Abdul Kafi al-Khatib.

Ανέφερε ότι η αποκατάσταση της ασφάλειας και η επιστροφή βασικών υπηρεσιών και υποδομών στην πόλη Al-Qusair ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες που ενθάρρυναν πολλούς ντόπιους να επιστρέψουν στην πόλη.

Ορισμένοι επαναπατρισθέντες εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στις οικίες τους, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συμβάλουν στην αποκατάσταση των σπιτιών τους και να τα φτιάξουν καλύτερα από πριν.

Προσέξτε τις φωτογραφίες και τα πρόσωπα και συγκρίνετε με αυτές των αφίξεων στα ελληνικά νησιά. Περιττό να σημειώσουμε ότι τέτοιες ανταποκρίσης επιστροφής πραγματικών προσφύγων δημοσιεύονται ανά τακτά διαστήματα στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail