Αναφορές για συγκρούσεις στο νότο ανάμεσα σε δυνάμεις της Συρίας και τους Κούρδους

Freepen.gr - Χθες αργά τη νύχτα προέκυψαν αναφορές για συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του Ασαντ και τις κουρδικές SDF. Η πρώτη αναφορά κάνει λόγο για μάχες στην περιοχή της Al Tabiyah που ελέγχεται από την κυβέρνηση στα ανατολική του Ευφράτη ανάμεσα σε ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες της Δαμασκού και τις SDF.



Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για την Tabia Jazira μολονότι ελέγχονται.



Τέλος δυνάμεις του Ασαντ έπληξαν νοτιότερα με ρουκέτες την πόλη Hanjin ως αντίποινα στο βομβαρδισμών ιρανικών ενόπλων μονάδων από αεροσκάφη του Συνασπισμού στην Salhiya στην ύπαιρθο της Albukamal.



Τις ειδήσεις περί συγκρούσεων επιβεβαιώνει ο τοπικός ακτιβιστής Omar Abu Layla, ο οποίος πρωτύτερα έχει μεταδώσει πως σημαντικές δυνάμεις των SDF από την περιοχή του Deir Ezzor έχουν αποχωρήσει κινούμενες βόρεια για να ενισχύσουν τα μέτωπα με την Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail