Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν τη συμφωνία για συναλλαγές με τα εθνικά τους νομίσματα

Reuters Photo
Freepen.gr - Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Berat Albayrak και ο Ρώσος ομόλογός του Αντόν Σιλουανόφ υπέγραψαν συμφωνία την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη χρήση εθνικών νομισμάτων στις πληρωμές και τις διευθετήσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 4 Οκτωβρίου, αποσκοπεί στη σταδιακή μετάβαση στη χρήση του ρουβλίου και της λίρας στους αμοιβαίους οικονομικούς διακανονισμούς, ανέφερε το υπουργείο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα αυξηθεί η ζήτηση των δύο νομισμάτων από τα εμπορικά ιδρύματα και θα δημιουργηθεί μια κατάλληλη δομή χρηματοδότησης.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύνδεση των τουρκικών τραπεζών και των εταιρειών με τη ρωσική έκδοση του συστήματος πληρωμών SWIFT, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την υποδομή στην Τουρκία, η οποία θα επέτρεπε τη χρήση των καρτών Mir Russian, σχεδιασμένων από τη Μόσχα ως εναλλακτική λύση στις MasterCard και VISA.

Τα δύο μέρη θα αναπτύξουν επίσης χρεωστικούς τίτλους για Ρώσους και Τούρκους εξαγωγείς.

Η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα για την αύξηση του δίκαιου εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η τράπεζα İş της Τουρκίας έγινε η πρώτη τράπεζα στη χώρα που δέχτηκε τη Mir σε όλα τα ΑΤΜ και τις επιχειρήσεις-μέλη της κάρτας τον Απρίλιο. Έτσι, η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τις κάρτες Mir σε μη ρωσόφωνες χώρες. Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα, η Iš, εκτιμάται ότι θα διαχειριστεί περίπου 56 εκατομμύρια κάρτες Mir σε περισσότερα από 10.000 σημεία ηλεκτρονικού εμπορίου, πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και πάνω από 6.500 ΑΤΜ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail