Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους Κούρδους στη Συρία: Πράσινο φως να μπει ο Ερντογάν κι απόσυρση των Αμερικανών

Freepen.gr - Αργά την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια περίληψη της τηλεφωνικής κλήσης που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι η Τουρκία επρόκειτο να επιτεθεί στη βορειοανατολική Συρία και οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την περιοχή όπου θα διεξαχθεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι «η Τουρκία σύντομα θα προχωρήσει με την από καιρό σχεδιαζόμενη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία».

"Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας νικήσει τον εδαφικό «Χαλιφάτο» του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στον άμεσο τομέα», συνέχισε.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν δήλωσε σε ετήσια διάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), «Θα διεξάγουμε επίγεια και αεροπορική επιχείρηση» πέρα από τα σύνορα στη Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. "Ισως σήμερα; ίσως, αύριο", επιβεβαίωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail