Αμερικάνος κομάντο από τη Συρία: «Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Είμαστε μάρτυρες τουρκικών φρικαλεοτήτων»

Η δημοσιογράφος του Fox News, Τζένιφερ Γκρίφιν μεταφέρει στο διαδίκτυο τη μαρτυρία ενός Αμερικανού στρατιωτικού ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη βόρεια Συρία και μεταφέρει όλα όσα γνωρίζει, είδε και ζει.

Στρατής Μαζίδης

«Μόλις μίλησα με έναν απογοητευμένο στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο οποίος είναι μεταξύ των 1.000 περίπου Αμερικανών στρατιωτικών στη Συρία που υπηρετούν παράλληλα με τις δυνάμεις των Κούρδων της SDF. Ήταν ένα από τα πιο σκληρά τηλεφωνήματα που έκανα ποτέ» αναφέρει η Γκρίφιν.

«Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου» αναφέρει ο Αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος έχει εκπαιδεύσει πολλούς άνδρες σε πολλές ηπείρους. Είναι απόψε στις μέρες μας και είπε ότι οι Αμερικανοί γίνονται μάρτυρες των τουρκικών φρικαλεοτήτων.

«Η Τουρκία δεν κάνει αυτό που συμφώνησε, είναι φρικτό» αναφέρει ο βετεράνος.

«Υλοποιήσαμε κάθε συμφωνία ασφάλειας, οι Κούρδοι ανταποκρίθηκαν σε κάθε συμφωνία και δεν υπήρχαν απειλές για τους Τούρκους -ΟΧΙ- από αυτήν την πλευρά των συνόρων. Αυτό είναι παραφροσύνη. Δεν ξέρω τι λένε, αλλά συμβαίνουν θηριωδίες» σημειώνει ο στρατιωτικός.

Αυτός ο Αμερικανός στρατιώτης δήλωσε επίσης πως οι Κούρδοι όχι μόνο δεν άφησαν τις θέσεις τους να φυλάξουν τους κρατούμενους του ISIS αλλά στην πραγματικότητα "εμπόδισαν τη διακοπή της φυλακής χθες το βράδυ χωρίς εμάς".

«Δε εγκαταλείπουν την πλευρά μας (ακόμα). Οι Κούρδοι επικαλούνται την υποστήριξή μας. Κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα» αναφέρει ο βετεράνος και συμπληρώνει:

«Οι Κούρδοι είναι τόσο κοντά στη δυτική σκέψη στη Μέση Ανατολή όσο και σε οποιονδήποτε. Είναι κρίμα. Είναι φρικτό. Αυτό δεν βοηθά τον αγώνα του ISIS. Οι κρατούμενοι του ISIS, πολλοί από αυτούς θα είναι ελεύθεροι στις επόμενες μέρες και εβδομάδες».

Και κατέληξε:

«Οι Κούρδοι έχουν κολλήσει πάνω μας, κανένας άλλος συνεργάτης με τον οποίο συνεργάστηκα στο παρελθόν δε θα είχε απομείνει δίπλα μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail