Ο Ερντογάν ζήτησε win-win στην Ανατολική Μεσόγειο στη Συνέλευση του ΟΗΕ

Freepen.gr - Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι παρά τις διαπραγματεύσεις για περισσότερα από 50 χρόνια, το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί λόγω της "ασυμβίβαστης θέσης της ελληνοκυπριακής πλευράς".

Ο Ερντογάν τόνισε ότι όσοι ισχυρίζονται ότι θα λύσουν το πρόβλημα υπό την προϋπόθεση της "μηδενικής ασφάλειας, μηδενικής εγγύησης" έχουν "κακές προθέσεις", λέγοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αρνείται να μοιραστεί την πολιτική δύναμη και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους.

Ως διεθνής εγγυητής με βάση τη συνθήκη, η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι να βρεθεί μια λύση που να εγγυάται την ασφάλεια και τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

"Πιστεύουμε ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν σημαντική ευκαιρία για συνεργασία αν υιοθετήσουμε όλοι μια προσέγγιση win-win", δήλωσε ο Ερντογάν.

Είπε ακόμη ότι ορισμένες χώρες της περιοχής προσπαθούν να μετατρέψουν "το ζήτημα των ενεργειακών πόρων σε έναν τομέα σύγκρουσης".

"Στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκικού και του τουρκοκυπριακού λαού μέχρι το τέλος", δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα είναι ανοικτή σε όλες τις προτάσεις που βασίζονται στη συνεργασία και στη δίκαιη κατανομή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail