Οι S-400 μετά την Τουρκία πάνε και Ινδία: Οι Ρώσοι έλαβαν ήδη προκαταβολή

Freepen.gr - Οι παραδόσεις για τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 θα πραγματοποιηθούν σε 18-19 μήνες και εγκαίρως. Η σύμβαση είναι ήδη προπληρωμένη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1:

"[Η σύμβαση] είναι προπληρωμένη και όλα θα παραδοθούν εγκαίρως, μου φαίνεται ότι θα είναι 18 ή 19 μήνες".

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS), Βλαντιμίρ Ντροζχόφ, είχε αναφέρει ότι η Ρωσία αναμένει να λάβει από την Ινδία μια προκαταβολή για τα συστήματα S-400 μέχρι το τέλος του έτους. Στην περίπτωση αυτή, οι παραδόσεις μπορούν να ξεκινήσουν το 2020 και να ολοκληρωθούν μέχρι το έτος 2025. Στα τέλη Αυγούστου, η υπηρεσία Τύπου του FSVTS δήλωσε στον Sputnik ότι και οι δύο χώρες διευκρίνισαν το θέμα της προπληρωμής.

Συνεργασία Ρωσίας-Ινδίας

Στις αρχές του 2018, η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν τη σύμβαση για την παροχή συστημάτων αεράμυνας S-400. Οι πέντε συστοιχίες των πυραυλικών συστημάτων θα κοστίσουν στην Ινδία 5,43 δισ. Δολάρια.

Η συμμόρφωση με στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας έχει επανειλημμένα γίνει αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον, η οποία θεωρεί το Νέο Δελχί ως βασικό εταίρο της στη Νότια Ασία. Το 2018, οι ΗΠΑ επέμειναν η Ινδία να παραιτηθεί από τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την αγορά του S-400.

Αναγνωρίζοντας την ιστορία της παρατεταμένης συνεργασίας μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας, οι ΗΠΑ, ωστόσο, δεν απέκλεισαν τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων κατά των Ινδών εταίρων της. Οι ινδικές αρχές, από την πλευρά τους, έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι θεωρούν τους μονομερείς περιορισμούς ως παράνομους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail