Ενώ ο Ερντογάν απειλεί τον Ελληνισμό, διεξάγει μυστικές συνομιλίες για περισσότερα χρήματα για το μεταναστευτικό [nordic monitor]

Freepen.gr - Η ιστοσελίδα Nordic Monitor του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αποκαλύπτει ότι έχουν ξεκινήσει νέες μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους πρόσφυγες και τις μεταναστευτικές ροές με την Αγκυρα να απαιτεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια και υποστήριξη για τα σχέδια ασφαλών ζωνών στη βόρεια Συρία.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μυστικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προκειμένου να αποφευχθούν οι επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιέγραψαν τη συμφωνία του 2016 για τους πρόσφυγες ως «ντροπή» για την Ευρώπη.

Έκτοτε ο Ερντογάν έχει απειλήσει πολλές φορές τις χώρες της ΕΕ ότι θα ανοίξει το δρόμο για τους μετανάστες προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το γραφείο της Προεδρείας της Τουρκίας, ο Ερντογάν μίλησε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τηλεφωνικά την Τετάρτη. Ο Ερντογάν και η Μέρκελ επικεντρώθηκαν στη μετανάστευση, στις εξελίξεις στη Συρία και στις διμερείς σχέσεις, ανέφερε το γραφείο σε δήλωση. Οι διαρροές και από τις δύο πλευρές σημειώνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος πίεσε τη Μέρκελ, αρχιτέκτονα της συμφωνίας του 2016 για τους πρόσφυγες, να επεκτείνει τα οικονομικά οφέλη της προηγούμενης συμφωνίας.

Δύο ημέρες μετά το τηλεφώνημα, την Παρασκευή, αντιπροσωπείες της ΕΕ και της Τουρκίας συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. Οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί, συζήτησαν θέματα σχετικά με τη μετανάστευση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, αποκάλυψαν οι επίσημες δηλώσεις.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Καϊμακτσί ήταν επικεφαλής μιας ομάδας που θα μπορούσε να έχει εντολή να καθορίσει τους βασικούς κανόνες για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και να διερευνήσει τη δυνατότητα συνόδου κορυφής για το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail