Η Τουρκία κάνει μεγάλο συμβιβασμό στο Idlib - Σύριος βουλευτής: Ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στο λαιμό του μπουκαλιού

Freepen.gr - Ένας Σύριος βουλευτής δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία έκανε μεγάλους συμβιβασμούς για το Idlib. Ο Safwan al-Qorbi, βουλευτής της περιφέρειας του Idlib στο κοινοβούλιο της Συρίας, δήλωσε τη Δευτέρα στην αραβική εφημερίδα Al-Watan ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στριμωγμένος στο λαιμό του μπουκαλιού όσον αφορά την κατάσταση του Idlib.

Υπογράμμισε τον ρόλο της Ρωσίας στην αξιοποίηση της ανεξέλεγκτης στάσης της Τουρκίας στο Idlib και δήλωσε ότι οι τουρκικές συνοδείες επιτέθηκαν στην ύπαιθρο του Idlib και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κατηγορούν τις μαχητικές ομάδες και την Άγκυρα για τις άθλιες συνθήκες τους.

Ο al-Qorbi αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στη Μόσχα και είπε: "Ασφαλώς, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κάνει μεγάλους συμβιβασμούς και ήταν μια βιαστική συνάντηση για να μειώσει τη φωτιά των επιθέσεων του Συριακού Στρατού. Θεωρούσαν ότι η ανάληψη ορισμένων περιφερειών στο Idlib θα χρειαζόταν ένα μήνα στην πράξη, αλλά ο συριακός στρατός τον απελευθέρωσε μέσα σε λίγες μέρες».

Ως εκ τούτου, η Τουρκία πανικοβλήθηκε πως αν δεν κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς, το Idlib θα απελευθερωθεί σύντομα από το Συριακό Στρατό, πρόσθεσε.

Σχετικές αναφορές ανέφεραν την Κυριακή ότι η Άγκυρα είχε υποσχεθεί στη Μόσχα να διαλύσει τη Hay'at Tahrir Al-Sham και να επιστρέψει στη συμφωνία του Σότσι της 17ης Σεπτεμβρίου 2018.

Η εφημερίδα Al-Watan ανέφερε πηγές κοντά στο National Liberation Front και την Tahrir al-Sham σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν σε πρόσφατη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύθηκε να διαλύσει την Tahrir al-Sham και άλλες συνδεδεμένες τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Hurras al-Din και Ansar al-Tawhid, εντός 8 ημερών.

Είπαν ότι η εκεχειρία που δήλωσε ο Συριακός Στρατός το Σάββατο ήταν επίσης σε εναρμόνιση με τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι μία από τις προϋποθέσεις που ζήτησε η Συρία ήταν ο έλεγχος του στρατού της σε ένα τεράστιο τμήμα του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Hama-Idlib.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail