Πως η Τουρκία εργαλειοποιεί τα ρωσικά μαχητικά για να προσγειώσει τα F-35 στην Αγκυρα

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν εγκατέλειψε τα αμερικανικά F-35 και δεν θα είναι εύκολο να απομακρυνθεί η Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους, δήλωσε την Τρίτη ο προεδρικός εκπρόσωπος της χώρας και σημειώνει η dailysabah.com.

«Δεν έχουμε παραιτηθεί από τα F-35, δεν είναι εύκολο να απομακρυνθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα αυτό. Πιστεύουμε ότι η κρίση θα επιλυθεί αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα.

Τον Ιούλιο, οι ΗΠΑ ανέστειλαν την εμπλοκή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, λέγοντας ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αεροσκάφος, έναν ισχυρισμό που η Τουρκία απορρίπτει σταθερά.

O Καλίν είναι ο εκπρόσωπος του Ερντογάν. Συνεπώς δε μιλά από μόνος του. Ο Τούρκος πρόεδρος πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη Μόσχα για το MAKS-2019 όπου είδε τόσο το Su-35 όσο και το Su-57 για τα οποία έδειξε μεγάλο "ενδιαφέρον". Φαίνεται τελικά ότι τα ρωσικά μαχητικά λειτουργούν περισσότερο ως μοχλός πίεσης προς τις ΗΠΑ, για τις οποίες η Αγκυρα έχει αντιληφθεί ότι, τουλάχιστον όσο κυβερνά ο Τραμπ, αδυνατεί να προχωρήσει σε κυρώσεις για τους S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail