Είχε σταθερή ζωή και δουλειά στο Γκέτεμποργκ, πήγε στη Συρία να σκοτώσει αθώους και τώρα παρακαλά τη Σουηδία να τον σώσει

Freepen.gr - Ο Σουηδός τρομοκράτης της Daesh και πρώην κάτοικος του Γκέτεμποργκ Khaled Shahadeh ισχυρίστηκε ότι έλαβε ιατρική περίθαλψη από το σουηδικό κράτος αφού τραυματίστηκε σε σύγκρουση με το συριακό στρατό το 2014, όπως αναφέρει το Sputnik.

Όπως ανέφερε, τραυματίστηκε άσχημα και δεν μπορούσε να κινήσει το χέρι του. Δεδομένου ότι η δεν υπήρχε πιθανότητα υγειονομικής περίθαλψης από την Daesh, ούτε να ανταποκριθεί οικονομικά για ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη στην Τουρκία, επέστρεψε "στο σπίτι" για θεραπεία.

"Θεράπευσαν το πρόβλημα στα νεύρα του χεριού. Ανάρρωσα, παντρεύτηκα και επέστρεψα εδώ με τη σύζυγό μου", δήλωσε ο Shahadeh, 29 ετών, σε μια μοναδική συνέντευξη από την κουρδική φυλακή στη σουηδική εφημερίδα Expressen.

Σύμφωνα με τον Shahadeh, στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με προσωπικό της αστυνομίας ασφαλείας SÄPO.

"Ήταν λίγο ανήσυχοι ως προς το γιατί επέστρεψα στη Σουηδία", δήλωσε ο Shahadeh. "Άρχισαν αμέσως να ρωτούν γιατί επέστρεψα και τι θα έκανα στη Σουηδία. Από την αρχή κατέστησαν σαφές ότι δεν είχα κάνει τίποτα που παραβίαζε τον νόμο. Είπαν ότι δεν υπήρχε κανένας νόμος που να λέει ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχω στην al-Dawla ή να κάνω τζιχάντ", υποστήριξε ο Sahadeh!

Το 2015, ο Shahadeh επέστρεψε στη Daesh στη Συρία. Βεβαίως, είδε μαζικές εκτελέσεις κρατουμένων.

"Κάποιοι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν, άλλοι είχαν αποκεφαλίστηκαν. Είναι το χειρότερο πράγμα που έχω δει ποτέ με τα μάτια μου", είπε.

Ο Shahadeh παρέμεινε με την Daesh μέχρι την τελευταία μάχη στην Baghouz την άνοιξη του 2019, όταν έφυγε και κατέληξε αιχμάλωτος των Κούρδων.

Σήμερα πάλι εναποθέτει τις ελπίδες του στο σουηδικό κράτος.

"Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο την οικογένειά μου. Εάν η Σουηδία θέλει να μας βοηθήσει, αφήστε τη να βοηθήσει. Είμαστε ευγνώμονες εάν η Σουηδία μας βοηθήσει να βγούμε από εδώ", κατέληξε ο Shahadeh.

Ο Khaled Shahadeh είχε ζήσει στο Γκέτεμποργκ όλη του τη ζωή και εργαζόταν στη Volvo πριν από την ένταξή του στο ISIS.

Η Σκανδιναβική χώρα είναι γνωστή ως προς τη χαλαρότητά της με δεκάδες "επαναπατριζόμενους" της, καθώς σχεδόν κανένας από αυτούς δεν αντιμετώπισε δίωξη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Μέση Ανατολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail