Ξέρετε τι γίνεται στο Ιράν; Δε μας παρατάτε λοιπόν ανθρωπιστές της δεκάρας!

mostafa_meraji / pixabay
Εκατοντάδες μαγαζιά της θρησκευτικής μειονότητας των Μπαχάι έκλεισαν από το καθεστώς γιατί ήταν κλειστά κατά τις δικές τους ιερές μέρες, τα παιδιά τους δύσκολα έχουν πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση αλλά κατά τα λοιπά εμείς είμαστε Ιράν σύμφωνα με τους ανθρωπιστές. Επίσης μια γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε στο Ιράν γιατί φοβήθηκε πιθανή παραπομπή επειδή ήθελε να δει την αγαπημένη της ομάδα στο γήπεδο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δε μας παρατάτε λοιπόν ανθρωπιστές της δεκάρας; Η Ελλάδα ήταν για 400 χρόνια υπόδουλη σε ένα σκληρό ισλαμιστικό καθεστώς όμως η θρησκευτική ταυτότητα διαφύλαξε την εθνική. Ο Θεοδώρητος Βρεσθένης πολέμησε στο Βαλτέτσι, τη Βερβαινα και τα Δολιανά. Ένα περιστατικό περιγράφει το ρόλο της θρησκείας στην επανάσταση.

Όπως αναφέρει ο Φραντζής οι Τούρκοι είχαν καταλάβει ένα σπουδαίο ύψωμα και έστησαν τη σημαία τους. Τότε δυο Έλληνες παρουσιάστηκαν στους αρχηγούς του στρατοπέδου και ζήτησαν πολεμοφόδια κσι την ευχή του επισκόπου Βρεσθένης για να σκοτώσουν τον Τούρκο σημαιοφόρο. Τα κατάφεραν ενώ οι Τούρκοι όντας προληπτικοί υποχώρησαν και έχασαν τη μάχη.

Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό υπάρχουν πολλά άλλα. Η θρησκευτική διαφορά έσωσε την εθνική ταυτότητα όταν δεν υπήρχε ελληνικό κράτος. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό δεν το αλλάζουν οι διεφθαρμένοι ιερείς που υπήρχαν και υπάρχουν όπως και σε κάθε άλλο τομέα. Παρεμπιπτόντως αν συγκρίνουμε τους έντιμους ιερείς με τους πατριώτες πολιτικούς η σύγκριση βαίνει υπέρ των πρώτων με μεγάλη διαφορά.

Καταλήγοντας, κανέναν Έλληναν δεν ενδιαφέρει τι πιστεύει ο διπλανός του. Όμως αυτό δεν αλλάζει την ιστορική πραγματικότητα. Εντάξει, όταν δε θέλεις να δώσεις ουσιαστικούς αγώνες, τότε με κάτι πρέπει να ασχοληθείς, τουλάχιστον όμως σεβαστείτε τους ανθρώπους που κλείνουν τα μαγαζιά τους και στερούνται το δικαίωμα σε εκπαίδευση λόγω της πίστης τους, τους ανθρώπους που δολοφονούνται και θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας λόγω της πίστης τους, τους ανθρώπους που πάνε φυλακή γιατί θέλουν να νοιώθουν το φύσημα του αέρα στα μαλλιά τους. Αν μπορείτε να το κάνετε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail