Σταυρικά σύμβολα καταστρέφονται σε σπίτια στην Τραπεζούντα

Freepen.gr - Ένας τοπικός δήμος στην Τραπεζούντα του Πόντου έχει αποφανθεί ότι τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των σπιτιών που μοιάζουν με σταυρούς δεν θα είναι ανεκτά, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ειδήσεων, τις οποίες επικαλείται το ICC.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από καταγγελίες ότι τα μπαλκόνια ορισμένων βιλών στο χωριό έμοιαζαν με σταυρούς. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι τα σπίτια είχαν δύο επίπεδα και ένα σταυροειδές σχήμα που διαιρεί τα σπίτια σε τέσσερα τεταρτημόρια. Πολλαπλές καταγγελίες από κυρίως τοπικές αραβικές οικογένειες οδήγησαν στην κατεδάδιση των σπιτιών με βάση την αρχιτεκτονική τους που ενσωματώνει το σταυρό.

Η ξέφρενη είδηση κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά η κατάσταση δεν είναι ασυνήθιστη. Σε άλλες τοποθεσίες, όπως το Γκαζιαντέπ και η Άγκυρα, έχουν ανακαινιστεί τα κτήρια έτσι ώστε να μην είναι πλέον ορατή η διασταυρούμενη αρχιτεκτονική. Η κατάσταση δείχνει την έκταση στην οποία οποιαδήποτε ίχνη χριστιανικού συμβολισμού μπορούν να απομακρυνθούν από τις κοινότητες. Αν και η Τουρκία είναι τεχνικά μια κοσμική χώρα, το Ισλάμ παραμένει η κύρια θρησκεία των πολιτών της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail