Βάζει μπρος τη ναυπήγηση δύο ελικοπτεροφόρων η Ρωσία: Πότε αναμένει την πρώτη παράδοση

Freepen.gr - Η Ρωσία θα αρχίσει να ναυπηγεί τα ελικοπτεροφόρα της από το Μάιο του 2020 και θα παραδώσει το πρώτο σκάφος στις ναυτικές δυνάμεις μέχρι τα τέλη του 2027, δήλωσαν πηγές της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ρωσίας την Τετάρτη στο πρακτορείο TASS.

"Δύο αμφίβια πλοία με εκτόπισμα μέχρι 15.000 τόνους θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Zaliv στο Κερτς (Κριμαία) το 2020. Ο πρώτος αερομεταφορέας θα παραδοθεί στο ναυτικό πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα κρατικών εξοπλισμών στο τέλος του 2027" δήλωσε μια από τις πηγές στο TASS.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά των πλοίων, η δεύτερη πηγή δήλωσε ότι θα φιλοξενήσουν πάνω από 10 ελικόπτερα το καθένα. "Τα πλοία θα είναι εφοδιασμένα με θάλαμο αποβάθρας για λιμενικά σκάφη (LTU)", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πηγές, η ανάπτυξη των τεχνικών προδιαγραφών των νέων πλοίων έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο. "Μόλις είναι έτοιμες, τους επόμενους μήνες, θα υπογραφεί συμφωνία για την κατασκευή των ελικοπτεροφόρων", πρόσθεσε η δεύτερη πηγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail