Και όμως τα κατάφερε…Όχι μόνο πάτησε ξανά στα πόδια του αλλά πέταξε περήφανα ψηλά


«Συχνά παραλαμβάνουμε μικρόσωμα πουλιά από διάφορα είδη, με σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη. Η εικόνα των ζώων αυτών είναι άσχημη. Είναι συνεχώς στο έδαφος με παράλυτα ή ημιπαράλυτα πόδια» σημειώνει η Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital σε σχετική ανακοίνωσή της για τη θεραπεία ενός νεαρού Αετομάχου και συνεχίζει:

Η πρόγνωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ακόμα χειρότερη… Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, καταλήγουν έπειτα από μερικές ημέρες, είτε λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής τους, είτε λόγω άγχους.

Ακόμα πιο απελπιστική φαντάζει η περίπτωση τέτοιων περιστατικών με πουλιά, (όπως οι Αετομάχοι), που λόγω των διατροφικών τους συνηθειών, δεν τρώνε ποτέ από μόνα τους στην αιχμαλωσία.

Φυσικά είναι αδύνατη οποιαδήποτε επεμβατική θεραπευτική μέθοδος στη σπονδυλική στήλη ενός μικρού πουλιού.

Στα 24 χρόνια λειτουργίας της ΑΛΚΥΟΝΗΣ έχουμε ταχθεί συστηματικά εναντίων της ευθανασίας, έχουμε αποκτήσει εμπιστοσύνη στις εξαιρετικές ικανότητες αυτοθεραπείας των ζώων και της λαχτάρας τους για επιβίωση.

Σε αυτά τα περιστατικά λοιπόν δημιουργούμε ένα περιβάλλον, όπου έστω και σε λίγες περιπτώσεις, η αυτοθεραπεία της φύσης μπορεί να θριαμβεύσει, πάνω και πέρα από κάθε απαισιόδοξη πρόγνωση.
Πρωτίστως η μέριμνα είναι να ελαχιστοποιηθεί με κατάλληλες τεχνικές το άγχος και να διατηρηθεί με συνεχές τάισμα το σωστό σωματικό βάρος του πουλιού.

Επίσης το κατάλληλο έδαφος και η συνεχής καθαριότητα στο χώρο κράτησης, θα βοηθήσει τη γρηγορότερη αποκατάσταση της λειτουργίας των ποδιών.

Ο νεαρός Αετομάχος της φωτογραφίας ανήκει σε αυτά τα μικρά θαύματα. Βρέθηκε στην Πάρο στις 15 του μήνα. Ήταν κατάκοιτος με πολύ μικρή κινητικότητα στα πόδια. Η βελτίωσή του ήταν μικρή αλλά σταθερή όλες της ημέρες, όπως σταθερές ήταν και οι φροντίδες του Δημήτρη.

Σήμερα με αυτοπεποίθηση πέταξε ψιλά και στάθηκε όρθιος στην κορυφή ενός ευκαλύπτου, για να μας δείξει με υπερηφάνεια ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και πάλι τα πόδια του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail