Σημεία προάγγελοι αραβικού φθινοπώρου στην Ελλάδα; Τρία συμβάντα και το κοινό χαρακτηριστικό τους

Bessi /pixabay
Πριν λίγες ημέρες ομάδα αλλοδαπών που ήρθαν παράνομα στη χώρα κατέλαβαν τις ράγιες των τρένων στον σταθμό Λαρίσης. Αιτία; Ότι δεν τους άφησαν να ταξιδέψουν δωρεάν. Κάτι αντίστοιχο επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα στη Μαλακάσα. Σήμερα διαβάζουμε ότι ξανά αλλοδαποί έπιασαν τον παράδρομο στην Αθηνών - Λαμίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των γεγονότων είναι πως δε μάθαμε τι ακολούθησε. Επενέβη η Αστυνομία; Έγιναν συλλήψεις αφού είχαμε παρακώλυση συγκοινωνιών και κυκλοφορίας; Διαπιστώθηκε ποιοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα ώστε να κινηθούν σχετικές διαδικασίες;

Το πιθανότερο είναι πως δε συνέβη τίποτε από όλα αυτά. Αντίστοιχα γεγονότα είχαμε και το 2015, πάλι με την ανοχή του ελληνικού κράτους.

Όλα αυτά πάντως περνούν ένα μήνυμα και από την πλευρά των αλλοδαπών αλλά και του κράτους. Οι πρώτοι δοκιμάζουν κάθε φορά μέχρι που μπορούν να απλωθούν. Η δε ανεκτική στάση της Πολιτείας αποτελεί βασικό κομμάτι της εικόνας του παζλ της χώρας αποτελώντας μια από τις αιτίας που θεωρείται ιδανικός προορισμός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail