Για τους οπαδούς του τεχνητού ρατσιστικού μορφώματος του Κεμάλ

arthakanyildirim / pixabay
Η εθνική συνείδηση διαμορφώνεται με την αλήθεια. Εμείς υποστήκαμε τη διδασκαλία και την προβολή μιας ιστορίας που υποβάθμιζε γενοκτονίες και διαστρέβλωνε την ιστορία σε τόσο γελοίο βαθμό ώστε ερχόταν σε σύγκρουση με τη λογική. Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης έγινε κατά τους πολέμιους της εθνικής συνείδησης γιατί ο ελληνικός στρατός πήγε στη Σμύρνη το 1919.

Όμως η γενοκτονία εξαγγέλθηκε το 1911 και άρχισε να εκτελείται οργανωμένα από το 1914. Οι πολέμιοι της εθνικής συνείδηση δικαιολογούσαν το είδωλο και εμπνευστή του Χίτλερ, το δικτάτορα Κεμάλ που με την αμέριστη βοήθεια των Γερμανών αρχικά και μετά με τη βοήθεια ή την ανοχή όλων των υπολοίπων ιμπεριαλιστών σκότωσε εκατομμύρια γηγενείς και ίδρυσε ένα τεχνητό ρατσιστικό κράτος που αρνήθηκε στους Κουρδους την ταυτότητά τους.

Δεν ντρέπονται καθόλου οι οπαδοί της οθωμανικής αυτοκρατορίας με τα σκλαβοπάζαρα και τους φόρους υποτέλειας; Αυτοί που δε μίλησαν ποτέ για την καταπίεση των Βορειοηπειρωτών αλλά αντίθετα πήραν το μέρος των καταπιεστών τους, μιλάνε για ιστορική αλήθεια κι εμείς ακούμε προσεκτικά!

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail