Θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε αν αυτός ο τόπος θα εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα ή θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο

geralt / pixabay
Οι φωτογραφίες της απόβασης εκατοντάδων ως επί το πλείστον μεταναστών να καταφθάνουν παράνομα στις ελληνικές ακτές ανενόχλητοι, φαίνεται να σόκαρε πραγματικά αρκετό κόσμο. Βέβαια αυτό είναι μια μόνο πτυχή του όλου θέματος. Από τις αρχές του 2000 άρχισαν να καταφθάνουν παράνομα στη χώρα άνθρωποι από χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δε μοιράζεται τίποτε κοινό.

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι αρκετά χρόνια που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις βράδυ κάτω από την Πατησίων και γύρω από την Ομόνοια. Η χώρα αλλάζει. Ο σημερινός ΠτΔ, ως υπουργός του Κώστα Καραμανλή ευχαριστούσε τον κόσμο από την Ασία επειδή επέλεγε τη χώρα μας για προορισμό. 

Τα χρόνια πέρασαν. Μαθητές με μαντήλες άρχισαν να εμφανίζονται στις μαθητικές παρελάσεις. Ξαφνικά δώσαμε τη δυνατότητα σε όποιον πατά το πόδι του στην Ελλάδα να αυτοπροσδιορίζεται ως πρόσφυγας. Από που, ποιον πόλεμο κτλ, δεν έχει σημασία. Δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα.

Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε το...χαλάλ, να μπαίνει στη ζωή μας γιατί οι μουσουλμάνοι θέλουν το ζώο να σφάζεται τελετουργικά. Παραδοσιακές γειτονιές αλλάζουν. Τα καταστήματα περνούν σε διαφορετικά χέρια. Μια νέα κουλτούρα, μια εντελώς διαφορετική νοοτροπίας και στάση ζωής αρχίζει να ξεπροβάλλει στην Ελλάδα. Άλλες γλώσσες άγνωστες σε εμάς ακούγονται όλο και περισσότερο.

Ταυτόχρονα οι ιστορικοί κάτοικοι αυτής της γωνιάς φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο για άλλες πολιτείες ενώ αντικαθίστανται από καινούριο κόσμο.

Όλα αυτά αποτελούν σημεία μια μεγάλης αλλαγής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χώρα αλλάζει και έχει ήδη αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να μην αναγνωρίζεται όταν γίνεται σύγκριση με το πρόσφατο σχετικά παρελθόν.

Ίσως λοιπόν μέσα σε όλα αυτά, έστω για ιστορικούς λόγους, θα  πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε αν αυτός ο τόπος θα εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα ή θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό με αυτό που μας παραδόθηκε και γνωρίσαμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail