Η Τουρκία κάνει αυτό που δεν κάναμε εμείς: Μελετά την αγορά των ρωσικών πυροσβεστικών Beriev 200

Freepen.gr - Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επρόκειτο να μεταβεί στη Ρωσία στις 9 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει τα ρωσικά αεροσκάφη BE-200 και να ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες σχετικά με την πιθανή αγορά αυτών των αεροσκαφών αν πληρούν τις προϋποθέσεις της Τουρκίας αναφέρει το hurriyetdailynews.com.

"Πάω στη Ρωσία τη Δευτέρα για να κοιτάξουμε τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη. Θα δοκιμάσω προσωπικά το αεροσκάφος", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Μπέκιρ Πακμεντέρλι στη Hürriyet Daily News σε επίσκεψη στο Demirören Media Center στην Άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα να αγοραστούν ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ήρθε όταν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την αεροπορική έκθεση MAKS-2019 που διεξήχθη στη Ρωσία αργά τον Αύγουστο, όπου παρουσιάστηκαν τα αεροπλάνα Μπεριέφ BE-200. Ο Ερντογάν έδωσε αργότερα εντολή στον Pakdemirli να μελετήσει τη δυνατότητα αγοράς αυτών των αεροπλάνων.

"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα ελέγξουμε το αεροπλάνο και θα συζητήσουμε το κόστος και τις τεχνικές του. Μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα αεροπλάνα μόνο αφού διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας", ανέφερε ο υπουργός.

Τα αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων Beriel Be-200 μπορούν να σταματήσουν και να περιορίσουν την εξάπλωση μεγάλων δασικών πυρκαγιών με τον τρόπο ρίψης του ύδατος το οποίο μπορούν να μεταφέρουν σε ποσότητες έως και 12 τόνων.

Η Τουρκία αντιμετώπισε πολλές δασικές πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι, με δύο μεγάλες πυρκαγιές στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό στη δυτική ακτή, προκαλώντας συζητήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να τις καταπολεμήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail