Τουρκικό σχέδιο 27 δις δολαρίων για τον εποικισμό της ΒΑ Συρίας με 1 έως 3,6 εκ. πρόσφυγες

Vector News
Freepen.gr - Το σχέδιο της Τουρκίας για την κατασκευή κι εγκατάσταση ενός εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων σε μια "ασφαλή ζώνη" στη βορειοανατολική Συρία θα κοστίσει περίπου 151 δισεκατομμύρια λίρες (27 δισεκατομμύρια δολάρια), μετέδωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός TRT Haber.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέθεσε τα σχέδια για το πρόγραμμα σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας έναν χάρτη για να δείξει τη ζώνη που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου λέει ότι οι πρόσφυγες θα στεγαστούν.

Η Τουρκία έχει προωθήσει την "ασφαλή ζώνη" βάθους 20 χιλιομέτρων (32 χιλιόμετρα) κατά μήκος των άνω των χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη βορειοανατολική Συρία.

Αρχικά δήλωσε ότι στόχος της ζώνης ήταν η απομάκρυνση των συριακών κουρδικών δυνάμεων - τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της - από τα σύνορα. Τώρα λέει ότι η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί και για να εγκατασταθεί 1 εκατομμύριο έως 3.600.000 Σύριοι πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail