Παραπάνω από 26.000 έρευνες για προσβολή του Ερντογάν: Θεαματική αύξηση των "ρουφιάνων"

ΑFΡ
Freepen.gr - Συνολικά 26.115 άτομα ερευνήθηκαν για ισχυρισμούς ότι προσέβαλαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün όπως αναμεταδίδει το turkishminute.com.

Συνολικά 4.480 από αυτές τις έρευνες μετατράπηκαν σε δικαστικές υποθέσεις και 2.462 από τους υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 19 ανήλικων, έλαβαν διάφορες ποινές.

Τη Δευτέρα ένας χρήστης κοινωνικών μέσων από την επαρχία Van της Τουρκίας έλαβε ποινή φυλάκισης 12 ετών για προσβολή του Ερντογάν.

Ο Canan Kaftancıoğlu, ένας υπάλληλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, CHP, καταδικάστηκε επίσης σε ενάμιση χρόνο φυλακής για την προσβολή του Τούρκου προέδρου.

Εκατοντάδες άτομα στην Τουρκία, ακόμη και μαθητές γυμνασίου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας.

Η παραμικρή κριτική θεωρείται προσβολή και έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κατά τις οποίες οι πολίτες ενημερώνουν τις αρχές για απόψεις τρίτων ότι προσβάλλουν τον πρόεδρο, την κυβέρνηση ή τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail